<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norsk rederi åpner kontor i Kina

Höegh LNG posisjonerer seg for flere kontrakter i Kina med eget kontor i Shanghai.

    Publisert 22. okt. 2019 kl. 10.36
    Oppdatert 22. okt. 2019 klokken 12.16
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 239 ord
    VIL BLI STOR I KINA: Konsernsjef Sveinung J. S. Støhle i Höegh LNG vil levere flere flytende lagrings- og regassifiseringsenheter (FSRU) til Kina.  Foto: Ivan Kverme

    – Kina er et marked som vokser ekstremt raskt og trenger mer importkapasitet, og er et viktig fokus for oss, sa konsernsjef Sveinung J. S. Støhle i Höegh LNG på DNBs høyrentekonferanse i oktober i fjor.

    Én måned senere startet den flytende lagrings- og regassifiseringsenheten (FSRU) «Höegh Esperanza» med FSRU-operasjoner for CNOOC i Kina i henhold til en kontrakt som utløper i juni 2021.

    Nå jaktes det flere FSRU-kontrakter i landet og i den forbindelse har selskapet åpnet et eget kontor i storbyen Shanghai, ifølge en melding sendt ut før helgen.

    Höegh LNG har det selskapet selv omtaler som «et sterkt fotfeste» i Kina. I tillegg til den nevnte CNOOC-kontrakten, har det Oslo Børs-noterte rederiet finansieringsavtaler med China Construction Bank.

    Vil vokse i Kina

    – Vi er overbevist om at det kinesiske LNG-markedet vil fortsette sin raske vekst, noe som allerede har gjort landet til den nest største LNG-importøren i verden, og at FSRU-er vil spille en viktig rolle i behovet for å øke kapasiteten for LNG-import på kort sikt. Det sa Støhle i forbindelse med åpningen av Kina-kontoret i slutten av forrige uke.

    – Å være der med våre egne ressurser gir oss den rette strategiske tilstedeværelsen til å fortsette vår vekst i dette markedet, sa han videre.

    Før jul i fjor uttalte Støhle til Aftenposten at han er overbevist om at de vil få flere kontrakter i Kina.

    – Akkurat når de vil komme, er jeg ikke sikker på. Men de vil komme, fastslo han.