Star Bulk selger sitt eldste skip

Star Bulk fortsetter å kvitte seg med sine eldste tørrlastskip som ikke skal utstyres med scrubbere.

FORNYER FLÅTEN: Den erfarne shippingmannen Herman Billung sitter i konsernledelsen til Star Bulk. Her på TradeWinds-festen under Nor-Shipping i 2017. Foto: Foto: Ivan Kvérme

Tørrlastrederiet Star Bulk har ifølge kilder solgt det 2001-bygde tørrlastskipet «Star Epsilon».

Skipet av typen supramax på 52.000 dødvekttonn, skal ha blitt solgt for 6,5 millioner dollar, noe som er helt på linje med verdsettelsen til verdivurderingsbyrået VesselsValue.  Kjøperen er basert i De forente arabiske emirater, ifølge meglerkildene.

VesselsValue rapporterer at også 2005-bygde «Star Cosmos» nylig skal ha fått nye eiere. 

Herman Billung i Star Bulk ønsket ikke kommentere opplysningene da Finansavisen var i kontakt med ham tirsdag. 

– Vi har dog sagt at vi mest sannsynlig kommer til å selge de eldste supramaxene som vi ikke installerer scrubbere på, sa han.

«Star Epsilon» er det eldste skipet i Star Bulk-flåten.

Foruten salget av «Star Epsilon» og «Star Cosmo», har det Athen-baserte rederiet hittil i år solgt fire skip fra tidlig 2000-tallet, samt ett fra 2015, ifølge rederiets kvartalsrapporter.

«All in» på scrubbere

Selv om Oslo Børs-noterte Star Bulk har solgt unna en håndfull aldrende damer så langt i år, har rederiet vært vesentlig mer aktiv på kjøperfronten den seneste tiden.

Fra i fjor til i år har rederiet økt flåten med hele 48 skip gjennom fem transaksjoner, deriblant overtagelsen av flåten til Songa Bulk.

Dersom salget av «Star Epsilon» og «Star Cosmo» går i boks, består flåten av 116 tørrlastskip på mellom 52.000 og 210.000 dødvekttonn.

Av disse vil totalt 114 skip få installert scrubbere, ifølge Billung.

Dermed er trolig ytterligere to skip på rederiets salgsliste. 

På Oslo Børs prises Star Bulk til 9,6 milliarder kroner etter en opptur på 24,9 prosent hittil i år. Golden Ocean er til sammenligning opp 14,6 prosent i samme periode og prises til 8,3 milliarder kroner.

SOLGT: Supramaxen «Star Epsilon» skal ifølge meglere være på vei ut av Star Bulk-flåten. Foto: Star Bulk.