Ocean Yield tar nedskrivning på FPSO – Leverer som ventet på driften

Omtrent som ventet fra Ocean Yield.

LEVERER SOM VENTET PÅ DRIFTEN: Ocean Yield vil betale ut utbytte for 25. kvartal på rad. Foto: Iván Kverme
Shipping

Ocean Yield offentliggjorde kvartalsrapporten for tredje kvartal tirsdag kveld.

Det justerte resultatet endte på 11,0 millioner dollar, ned fra 37,3 millioner dollar i ved samme korsvei i fjor.

Det var forventet et justert resultat på 12 millioner dollar.

Justeringen relaterer seg til en nedskriving på 68,4 millioner dollar for selskapets FPSO Dhirubhai-1. Etter nedskrivningen er den bokførte verdien av FPSOen 150 millioner dollar.

«Nedskrivningen reflekterer nye estimater for fremtidig inntjening fra FPSOen og at det vil ta mer tid den tidligere antatt å sikre langsiktig arbeid», kommenterer selskapet i rapporten.

Selskapet forventer ikke at det vil bli tatt en endelig avgjørelse rundt Dhirubhai-1 før andre halvår av 2020.

Justert driftsresultat ble 38,2 millioner dollar, ned fra 59,0 millioner dollar i tredje kvartal i fjor, men i tråd med punktestimatet (snittet) fra konsensus.

EBITDA kom inn på 57,2 millioner dollar, ned fra 85,1 millioner dollar i samme kvartal året før.

Finansieringsspesialisten innenfor shipping fikk en omsetning på 66,3 milloner dollar, ned fra 94,9 millioner dollar i fjor og akkurat som ventet av analytikerstanden.

Utbytte for kvartalet settes til 0,1910 dollar per aksje. Tredje kvartal 2019 blir dermed det 25 kvartalet på rad som Ocean Yield har betalt ut dividende til aksjonærene.

«Markedet for nye leasingtransaksjoner gir nå attraktive investeringsmuligheter, og Ocean Yield vil fortsette å utvide skipsporteføljen med lange utleiekontrakter. Med de siste investeringene i fire nye skip, rommer den totale flåten nå 65 båter med en stadig mer diversifisert ordrebok på 3,5 milliarder dollar», heter det fra Lars Solbakken, konsernsjef i Ocean Yield, i rapporten.

Rapporten

Nyheter
Shipping
Børs