Okeanis Eco Tankers har sikret finansiering og Hunter Group har sluttført transaksjon

PENGER I KASSEN: Både OET og Hunter får klingene mynt i kassen som følge av henholdsvis finansiering og salg av skip. Arne Fredly (t.v) og Øystein Stray Spetalen (i.m) har all grunn til å glise etter fantastisk timing i sine respektive tank-bets.  Foto: Iván Kverme
Shipping

Okeanis Eco Tankers (OET) har sikret seg finansierng på 45,9 millioner dollar gjennom en sikret lånefasilitet fra Alpha Bank.

Det går frem i en melding torsdag.

Fasiliteten er gjort til «attraktive betingelser» og vil finansiere 88,95 prosent av betalingene før levering av to Suezmaxer (158.000 DWT) mes scrubber som leveres fra Hyundai Samho Heavy Industries i august 2020.

Fasiliteten vil ifølge OET være tilgjengelig umiddelbart og selskapet forventer å trekke på den innen kort tid for å imøtekomme betalinger til verftet i november. 

Tankrederiet, med blant annet Øysteing Stray Spetalen på eiersiden, sier at de er i avanserte diskusjoner med potensielle lånegivere for finansiering av Suezmaxene også etter levering.

OET skriver i meldingen at de forventer å ha finansieringen på plss i løpet av første kvartal neste år til «bransjeledende betingelser».

OET-aksjen er opp nærmere 42 prosent de siste tre månedene.

Hunter har fullført salget av 

I en melding skriver Hunter Group at den heleide datteren Hunter Tankers har tatt levering at VLCCen H.No. 5457 og levert den videre til den nye eieren i henhold til avtalen som ble inngått i juni.

Vederlaget på 98 millioner dollar skal være overført og transaksjonen regnes som ferdigstilt. 

Nyheter
Shipping
Børs