Arctic-analytiker åpner for utbytter i Avance Gas

Over 50.000 dollar dagen booket inn i fjerde kvartal.

KAN GJØRE SOM DE VIL? Avance Gas-skipet Mistral. Arctic-analytiker Lars Bastian Østereng mener rederiet har stor finansiell handlefrihet etter nedbetaling av fasilitet. Foto: Sven Christian Stenvaag

Avance Gas la tirsdag morgen frem sine tall for tredje kvartal.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 43 millioner dollar var en mangedobling fra åtte millioner dollar i samme periode i fjor, men fire millioner dollar under konsensus.

Arctic-analytiker Lars Bastian Østereng forklarer overfor TDN Direkt avviket med noe lavere oppnådde rater enn forventet.

– Utover det betalte de i november ned 35 millioner dollar på en fasilitet som gjør at de nå er i en posisjon til å gjøre hva de vil, hva gjelder utbytte eller investeringer og så videre, og det er positivt, sier han.

50.000 dollar dagen

Videre viser Østereng overfor nyhetsbyrået til at det John Fredriksen-dominerte rederiet har booket rundt 88 prosent av tilgjengelige VLGC-dager i fjerde kvartal til en rate på over 50.000 dollar dagen.

– Kanskje litt under det vi hadde forventet, men fortsatt veldig bra, sier han til TDN Direkt.

Avance Gas straffes med et kursfall på 7,5 prosent til 48,75 kroner på Oslo Børs tirsdag, men er likevel opp 16,5 prosent den siste uken og ikke minst over 294 prosent så langt i 2019.