Ismar til topps i Exmar

Jens Ismar skal lede gassrederiet Exmar Shipping i Antwerpen.

BLIR UKEPENDLER: Jens Ismar, her på Rederiforbundets årskonferanse i Oslo i fjor. Foto: Ivan Kverme

I september skrev Finansavisen at den norske shippingveteranen Jens Ismar ble LPG-sjef i det belgiske rederiet Exmar. Nå er det klart at han overtar ledelsen av rederidelen av gruppen, Exmar Shipping.

Utnevnelsen kommer i forbindelse med at Exmar får en ny struktur der aktivitetene deles i tre; Exmar Shipping, Exmar Infrastructure og Exmar Shipmanagement.

I fjor vår sluttet Ismar etter 11 år som adm. direktør i Christen Sveaas’ tørrlastrederi Western Bulk Chartering.  Før det hadde han i flere år hadde det kommersielle ansvaret for driften av den tidligere Bergesen-flåten med et stort antall gasstankere.

Også som skipsmegler hos Stemoco, senere Lorentzen & Stemoco, der han endte opp som adm. direktør, brukte han mye tid på gassmarkedet.

Medregnet nybygg teller Exmars LPG-flåte 33 fartøyer i størrelsessegmentene opp til 86.000 kubikkmeter. 

«Det blir spennende å jobbe med gass igjen, det er der jeg har røttene mine. Det er denne delen av shipping jeg har holdt på med mesteparten av mitt yrkesaktive liv», sa Ismar i forbindelse med ansettelsen i Exmar-systemet i fjor høst.

Den belgiske Saverys-familien kontrollerer 46 prosent av aksjene i Exmar.