Tørrlastratene synker videre

Tørrlastratene er nå på det laveste nivået på nesten fire år. Forrige gang Baltic Dry-indeksen sto så lavt, var i april 2016.

NYTT RATEFALL: Her tørrlastfartøyer til kai ved et stålanlegg i Japan. Foto: Bloomberg
Shipping

Tørrlastratene synker igjen, for niende handelsdag på rad, fremgår det av en oversikt fra TDN Direkt, som viser til The Baltic Exchange.

Baltic Dry-indeksen rapporteres ned 2,6 prosent til 525 poeng. 16. januar er forrige handelsdag uten fall for indeksen. Da var den uendret fra dagen før, på 768 poeng.

Indeksen har dermed falt til sitt laveste nivå siden 7. april 2016.

I begynnelsen av februar det året bunnet indeksen ut på under 300 poeng, det laveste nivået på 30 år. Før finanskrisen i mai 2008 nådde den sitt høyeste nivå noensinne, 11.793 poeng.

Nedgang rund baut

Onsdagens nedgang drives av samtlige fire segmenter.

Capesize-ratene er ned 3,1 prosent, panamax-ratene er ned 4,7 prosent, handysize-ratene er ned 2,5 prosent, mens nedgangen innen supramax er på 1,0 prosent.

Ifølge TDN Direkt sto Baltic Dry-indeksen i 539 på tirsdag og 546 poeng mandag. Fredag ble den rapportert til 557 poeng.

På Oslo Børs

Til tross for ny dag med ratenedgang, stiger John Fredriksens Golden Ocean Group på Oslo Børs onsdag ettermiddag. Aksjen er i 15-tiden opp 1,6 prosent for dagen, men stadig ned nesten 16 prosent siden årsskiftet.

Også Star Bulk Carriers stiger, 3,2 prosent, mens Jinhui Shipping and Transportation er ned 0,1 prosent.

baltic dry
tørrlast
capesize
panamax
handysize
supramax
golden ocean group
jinhui shipping
star bulk
Nyheter
Shipping
Børs