500 mill. i havn for Klaveness

Det nye obligasjonslånet er på 500 millioner kroner. Plasseringen var ifølge rederiet betydelig overtegnet.

Publisert 30. jan. 2020 kl. 17.15
Oppdatert 30. jan. 2020 klokken 17.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 208 ord
FRUKTBARE INVESTORMØTER: Klaveness Combination Carriers engasjerte i forrige uke flere meglerhus til å gjennomføre investormøter. Nå er et nytt obligasjonslån i havn. Her ligger et av rederiets Cleanbu-fartøyer, «Baru», til kai. Foto: Klaveness Combination Carriers

Klaveness Combination Carriers har etter Oslo Børs' stengetid kunngjort at selskapet har lyktes med plasseringen av et nytt senior usikret obligasjonslån på 500 millioner kroner.

Obligasjonslånet løper til 11. februar 2025.

Det har en kupong på tremåneders Nibor pluss 475 basispunkter pr. år, med kvartalsvis rentebetaling.

Kombinasjonskipsrederiet opplyser videre at det i forbindelse med plasseringen har kjøpt tilbake 138 millioner kroner i obligasjonen KCC03.

«Transaksjonen var betydelig overtegnet», heter det i meldingen fra Klaveness Combination Carriers, som legger til at selskapet vil søke om å notere det nye obligasjonslånet på Oslo Børs.

Fire meglerhus engasjert

For en uke siden meldte Klaveness Combination Carriers at Danske Bank, Nordea, Pareto Securities og SEB var gitt mandat til å arrangere flere investormøter med hensyn til et mulig nytt femårig obligasjonslån.

Obligasjonslånet KCC03 forfaller 27. mai neste år. Lånet ble utstedt i 2016, og hadde før den vellykkede plasseringen et utestående beløp på 300 millioner kroner.

Rederiet har i dag ni såkalte Cabu-fartøyer og tre såkalte Cleanbu-skip i sin flåte. Fem Cleanbu-er er under bygging i Kina, i tillegg har Klaveness opsjoner for ytterligere slike fartøyer.

Torvald Klaveness Gruppens selskap Klaveness Ship Holding er største aksjonær med en eierandel på 54 prosent. Espen Galtung Døsvigs EGD Shipholding eier cirka 18 prosent.