Odfjell saksøkes etter kollisjon i Texas

Odfjell SE i Bergen saksøkes for 270 millioner kroner etter en dødsulykke utenfor Galveston i Texas i midten av januar.

BYGD I FLORØ: 37.400 dødvekttonn store «Bow Fortune» er et av flere søsterskip som det daværende Kleven-verftet i Florø bygde for Bergen-rederiet Odfjell SE og Odfjell Tankers. Foto: Odfjell SE

Tre personer omkom etter at Odfjell SE-eide «Bow Fortune» kolliderte med fiskebåten «Pappy’s Pride» i midten av januar.

Fiskebåten, som hadde et mannskap på fire, kantret etter kollisjonen, og mannskapet havnet i vannet.

Kollisjonen mellom det 183 meter lange kjemikalietankskipet og fiskebåten på 81 fot ser nå ut til å få et rettslig etterspill.

Familien til en av mennene som eide «Pappy’s Pride» og som omkom, har ifølge Sysla saksøkt Odfjell for 29 millioner dollar, nær 270 millioner kroner, som er den anslåtte verdien på tankskipet, inkludert lasten.

Avviser kravet

I søksmålet som er reist i den amerikanske distriktsdomstolen for det sørlige Texas, hevder familien at vedkommende omkom i ulykken på grunn av manglende inspeksjoner og slett vedlikehold av kjemikalietankeren. Dette viser rettsdokumenter som Sysla har fått tilgang til.

Odfjell avviser søksmålet, og sier at rederiet ikke tar skyld for skader som har oppstått som følge av kollisjonen. Samtidig fremholdes det fra rederiets side at det 21 år gamle skipet var godt vedlikeholdt og hadde gjennomgått alle løpende inspeksjoner.

Det skal ha vært tett tåke i området da ulykken skjedde. Den norskregistrerte kjemikalietankeren var første skip i en konvoi, og seilte med los ombord.