Krysser fingrene for rateinnhenting

– Jeg tror vi allerede har lagt bak oss det verste for året, sier Belships-sjef Lars Christian Skarsgård.

OPTIMIST: Konsernsjef Lars Christian Skarsgård i Belships. Foto: Iván Kverme
Shipping

Aksjonærene i tørrlastrederiet Belships har på Oslo Børs sett sine verdier øke noe de seneste dagene, men likevel har aksjekursen falt 9 prosent så langt i år.

– Jeg tror jeg sier som jeg sa i februar i fjor at jeg tror det verste for året er bak oss, sier Lars Christian Skarsgård, konsernsjef i Belships, til Finansavisen når selskapet har børsmeldt sine regnskaper fredag ettermiddag.

Belships eier og driver bulkcarriere. I desember inngikk selskapet intensjonsavtaler om overtagelse av to bulkcarriere på vel 60.000 dødvekttonn hver i et år Skarsgård betegner som «volatilt»:

– Vi er fornøyde med å ro i land overskudd i alle kvartaler i fjor i det som har vært et volatilt marked. Vi har økt flåten med ni skip og solgt to, hvorav dette har kostet oss under 3 millioner dollar netto av kontantbeholdningen vår.

Totalt endte Belships inntekter i 2019 på 40,4 millioner dollar i 2019.

Tror på bedring

Skarsgård erkjenner at coronaviruset har påvirket hverdagen denne vinteren, men han mener det er grunn til å se litt lysere på tilværelsen utover våren:

– Vi har vært mer bekymret for hvordan spredningen av coronaviruset forløper seg, men helt krise er det ikke. Det er bare å se på omsetningen av forwardkontrakter for skipsrater, der det allerede nå prises inn en ganske heftig innhenting i fraktmarkedene våre over de neste månedene.

Skarsgård sier han regner med at Belships vil være aktive, og at selskapet blant annet ser på en utvidelse av Oslo-kontoret sammen med Lighthouse Navigation.

Tror IMO 2020 lavere

– Markedet har vært preget av usikkerhet og dramatisk fallende spotrater. IMO 2020-kravene har etter vår oppfatning vært overdrevet. Vi ser allerede at både tilgjengelighet og bunkerspriser er i ferd med å normalisere seg og den berømte spreaden har stupt i det siste. De nye reglene er bedre for miljøet og vi ser at de fleste skip kommer til å seile med lavere fart fremover, sier Skarsgård.

Belships

(Mill. kr)4. kv./194. kv./18
Driftsinntekter40,429,2
EBITDA7,45,9
Driftsresultat5,716,0
Resultat før skatt3,214,4
Resultat etter skatt2,114,2
belships
Nyheter
Shipping
Børs