Nok en børsnedtur for Höegh LNG

Höegh LNG leverte som ventet sterke resultatet for fjerde kvartal 2019. På børsen sliter imidlertid rederiet fortsatt tungt.

JAKTER KONTRAKTER: Sveinung Støhle og Höegh LNG fortsetter jakten på nye FSRU-kontrakter. Foto: Eivind Yggeseth

– Resultatoppturen i fjerde kvartal i fjor skyldes i hovedsak at vi hadde fullt bidrag fra Höegh Galleon, som ble levert i slutten av august, samt at Höegh Esperanza var i FSRU-modus i cirka halve kvartalet, mens det seilte i ordinært LNG-frakt i tredje kvartal, sier investorkontakt Knut Johan Arnholdt i Höegh LNG..

Resultatet ble trukket i været av at Höegh Galant oppnådde bedre rater på grunn av et sterkere spotmarked for LNG-skip i fjerde kvartal sammenlignet med tredje kvartal.

Coronaviruset har hatt betydelige negative konsekvenser for aktivitetsnivået i flere av shippingsegmentene de seneste uken. Ifølge Arnholdt har Höegh LNG så langt blitt lite påvirket.

– Höegh LNG har foreløpig ikke hatt noen direkte effekt fra Coronaviruset, hverken når det gjelder ansatte, operasjon eller inntekter. I LNG-markedet ser vi imidlertid at det har påvirket importen av LNG til Kina.

På kontraktsjakt

På Pareto-konferansen i fjor høst gikk Höegh LNG-sjef Sveinung Støhle langt i å love at tre av selskapets lagrings- og regassifiseringsskip, som i dag seiler i LNG-frakt, skal ha sikret seg langsiktige FSRU-kontrakter innen 18 måneder. Fortsatt er det imidlertid LNG-frakt som gjelder for de tre enhetene.

– Når det gjelder fremdrift på prosjektene går ting etter planen. Vi har tre prosjekter hvor vi er valgt som FSRU-leverandør, alle avhengige av at det blir tatt beslutning om gjennomføring av prosjektene, i tillegg er vi i ytterligere to anbudsprosesser. Vi er også i bilaterale forhandlinger på flere prosjekter, sier Arnholdt.

Børsnedtur

Höegh LNG har falt med hele 85 prosent på Oslo Børs etter at aksjen toppet ut på 130 kroner sommeren 2015. Så langt i år er aksjen ned i overkant av 40 prosent. Fredag ettermiddag var aksjen ned nærmere syv prosent til 20 kroner.

Höegh LNG

(Mill. USD)4.kv./194.kv./18
Driftsinntekter94,2122,3
Driftsresultat29,264,4
Resultat før skatt5,146,9