Opptur for BW LPG

BW LPG fikk en etterlengtet opptur på Oslo Børs fredag etter at selskapet la frem sterke kvartalstall.

NY SJEF: Anders Onarheim har tatt over som toppsjef i BW LPG. Foto: Ivan Kverme
Shipping

BW LPG steg med kraftfulle 185 prosent på børsen i 2019 mye takket vært et meget sterkt marked for store LPG-skip. Markedet var på sitt sprekeste mot slutten av fjerde kvartal da VLGC-ratene var oppe i over 80.000 dollar. BW LPG rapporterte fredag om snittrater i kvartalet på 50.600 dollar dagen, mens konkurrenten Avance Gas torsdag rapporterte snittrater for fjerde kvartal på 59.573 dollar dagen.

Resultatet på bunnlinjen til BW LPG endte på sterke 153,8 millioner dollar etter at LPG-rederiet omsatt for 260,8 millioner dollar. Både resultatet og omsetningen var på linje med analytikernes forventninger.

SOLIDE RATER: VLGC-ratene har justert litt ned siden årsskiftet, men ligger fortsatt på nivåer godt over 40.000 dollar dagen. Foto: BW LPG

Coronaefffekter

Til tross for at både BW LPG og Avance Gas begge hevder at cornaviruset så langt har hatt marginal innvirkning på aktivitetsnivået i VLGC-markedet så er det likevel ikke tvil om at viruset har vært med på å drive aksjekursene nedover. Avance Gas har så langt i år falt med i 22 prosent, mens BW LPG er ned drøye 18 prosent.

De fleste shippinganalytikere har fortsatt kjøp på begge aksjene og hovedårsaken er at de mener at de strukturelle driverne i VLGC-markedet fortsatt er inntakt. Faktorer som da trekkes frem er blant annet implementeringen av av handelskrigen mellom Kina og USA, som de mener vil være en positiv faktor for dette markedssegmentet. Positivt er det også at det kommer relativt beskjedent med nye skip de nærmeste årene og at fortsatt er svært liten kontraheringsaktivitet.

Fredag ettermiddag lå det an til oppgang for både Avance Gas og BW LPG på Oslo Børs. Avance Gas var opp 6,2 prosent, mens BW LPG steg med i overkant av 12 prosent.

BW LPG

(mill. dollar)4.kv./194.kv./18
Driftsinntekter260,8154,3
Driftsresultat166,3−22,4
Resultat før skatt155,3−34,2
Resultat etter skatt153,8−34,1

BW LPG

BW LPG er verdens største transportør av LPG. Selskapet, som er en del av BW Group , er notert på Oslo Børs. Rederiet har 44 VLGC-ere i flåten, hvorav 35 er i eget eie.

bw lpg
vlgc
Nyheter
Shipping