Team Tankers inngår samarbeid med Maersk Tankers og V.Group for sine 39 fartøyer

Skal samarbeide med Maersk Tankers og starter joint venture med V.Group.

NYE PARTNERSKAP: For Team Tankers International, her ved 2009-bygde «Sichem Lily» Foto: Team Tankers

Team Tankers International har innledet et strategisk partnerskap med Maersk Tankers samt et joint venture med V.Group, opplyses det i separate meldinger tirsdag ettermiddag.

Maersk Tankers-samarbeidet vil omfatte totalt 27 fartøyer, der Team Tankers' posisjon innen kjemikalietankere og Maersks kommersielle ledelse bringes sammen. Det strategiske samarbeidet går ut på at Maersk Tankers skal ta seg av den kommersielle ledelsen av 27 Team Tankers-fartøyer.

Samarbeidet trer i kraft 1. april.

Team Tankers får samtidig tilgang til Maersk Tankers' digitale tilnærming til kommersiell styring, mens Maersk Tankers heretter vil ha mer enn 225 fartøyer under sin ledelse, på tvers av flere segmenter.

Samarbeidet innebærer at Team Tankers-avdelinger flyttes til Maersk Tankers' kontorer i København, Houston og Singapore.

«Vi tror timingen med samarbeidet er god ettersom utsiktene på mellomlang og lengre sikt for produkt- og kjemikaliefraktmarkedet er positive, og ordreboken er på et historisk lavt nivå», sier Team Tankers-sjef Hans Feringa i meldingen.

30/70-delt

Joint venturet med London-baserte V.Group innebærer at Team Tankers overfører de resterende 12 fartøyene i sin flåte, samt teknisk organisasjon på land og sjøfartsekspertise, til samarbeidsselskapet.

Navnet på joint venturet er Dania Ship Management, og det vil ha base i København.

V.Group omtales som spesialister innen skipsledelse, og selskapet har allerede den tekniske ledelsen med 21 Team-fartøyer.

Team Tankers vil eie 30 prosent i det nye joint venturet, mens V.Group tar 70 prosent.