<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skipsmeglergigant utsetter utbyttet, er fortsatt positiv til shipping

Skipsmegkerkjempen Clarksons utsetter utbyttebeslutningen til senere i år på grunn av coronaviruset. Utsiktene for shipping omtales fortsatt som positive.

    Publisert 29. mars 2020 kl. 16.16
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 207 ord
    FORTSATT POSITIV: Konsernsjef Andi Case i Clarksons mener utsiktene i shipping er positive på mellomlang sikt til tross for den kortsiktige motvinden coronaviruset medfører.  Foto: Foto: Clarksons

    Skipsmeglergiganten varslet i en oppdatering fredag at det i lys av coronavirus-utbruddet har besluttet å trekke tilbake utbytteforslaget som skulle behandles på den kommende generalforsamlingen.

    En avgjørelse angående både beløp og timing vil utsettes «til senere i år når effektene Covid-19 vil ha på de maritime markedene og Clarksons virksomhet blir klarere», skriver meglerhuset, som påpeker at utbyttepolitikken ligger fast selv om det har valgt å gå til dette skrittet med på grunn av de nåværende omstendighetene.

    – Vi startet det nye året med en større forward-ordrebok enn i 2019, men coronaviruset vil selvsagt komme til å påvirke driften i første halvår, sa Clarksons toppsjef, Andi Case, for snaut tre uker siden da selskapet la frem foreløpige tall for 2019.

    Positive utsikter

    På mellomlang sikt mener selskapet utsiktene for shipping forblir fordelaktige på grunn av miljømessige reguleringer og bedre tilbud- og etterspørselsdynamikk.

    Meglervirksomheten fortsetter ifølge oppdateringen å trade effektivt på tvers av alle markeder, mens analytikerne bistår kundene med det som nå er svært etterspurte data og innsikter.

    Innenfor finansielle tjenester går det derimot tyngre. Som en konsekvens av uroen i finansmarkedene har primæraktiviteten nær tørket opp, noe meglerhuset merker godt.

    Flesteparten av skipsmeglerkonsernets rundt 1.600 medarbeidere, som er spredt over hele verden, jobber nå hjemmefra.