Skipsmeglertopp har tjent en halv milliard på ti år

Bedre resultater i fjor ga høyere bonuser for ledelsen i skipsmeglergiganten Clarksons. På ti år har toppsjefen tjent en halv milliard kroner.

GODT BETALT: Andi Case, konsernsjef i Clarksons, tjente over 40 millioner kroner i fjor. Foto: Clarksons
Shipping

Toppsjef Andi Case i skipsmeglerkonsernet Clarksons kunne innkassere en samlet godtgjørelse for 2019 på 3,3 millioner pund, eller vel 42 millioner kroner, ifølge årsrapporten.

Lønnshoppet på nesten 20 prosent fra året før skyldes 12,7 prosent høyere bonus, samt en utbetaling knyttet til et incentivprogram. Det baserer seg på en treårig opptjeningsperiode.

Finans- og driftsdirektør Jeff Woyda tjente totalt 1,2 millioner pund, som tilsvarer 15,2 millioner kroner, og er rundt 25 prosent høyere enn i 2018.

Årets bonusøkning kan tilskrives at Clarksons' underliggende resultat før skatt økte med 14,9 prosent til 49,5 millioner pund i 2019.

Av bonusene går 30 prosent til en bonuspott for de ansatte, en praksis som har vært fulgt i ti år.

Håver inn

For Case har jobben som toppsjef i den britiske meglergiganten vært særdeles lukrativ.

Siden 2010 har han tjent totalt 40,7 millioner pund, tilsvarende 523 millioner kroner.

I tillegg har han årlig mottatt pene aksjeutbytter. Ved årsskiftet eide Case 506.241 Clarksons-aksjer, som er verdt omtrent 151 millioner norske kroner. Han innehar også opsjoner.

Case kom til meglerhuset som sjef for skipsmeglervirksomheten i 2006 og ble forfremmet til konsernsjef i 2008. Nå har han ansvar for mer enn 1.600 ansatte fordelt på 53 kontorer.

Mens fastlønnen har vært relativt stabil – 550.000 pund de seneste årene – er det bonusen som virkelig har gjort Case til en rik mann.

Nettopp bonusene har også skapt stadig større irritasjon blant meglerhusets aksjonærer, ettersom systemet skiller seg fra andre børsnoterte selskaper.

Clarksons' system innebærer at topplederne får utbetalt bonuser på bakgrunn av det justerte resultatet før skatt. I tillegg er det fastsatt flere ikke-finansielle, strategiske og operasjonelle mål som påvirker bonusenes størrelse.

Halvparten imot

Til tross for at Case og Woyda nyter tillit for jobben de gjør, har motstanden mot bonussystemet økt kraftig, spesielt siden 2016.

På fjorårets generalforsamling stemte hele 48,5 prosent mot godtgjørelsesrapporten til styret, som dermed så seg nødt til å gå i tett dialog med en betydelig andel aksjonærer.

Den nåværende godtgjørelsespolicyen utløper i år, men ifølge årsrapporten er det besluttet ikke å gjøre endringer for den nåværende ledelsen, kun for nyansatte.

Det vises til at systemet har «tjent selskapet og aksjonærene vel i mange år» og at det er nødvendig for å holde på lederduoen, som roses opp i skyene for det den leverer.

Årets generalforsamling avholdes 6. mai. Da vil det vise seg om aksjonærene bifaller at dagens ledelse fortsetter å høste fruktene av sin lukrative ordning.

clarksons
bonus
godtgjørelse
andi case
generalforsamling
Nyheter
Shipping
Børs