Brasil-forlengelse for Altera Shuttle Tankers

Altera Shuttle Tankers har fått en kontraktsforlengelse på halvannet år i Brasil. I tillegg er selskapets første E-Shuttle-bøyelaster klar til arbeid.

KLAR: Bøyelasteren «Aurora Stavanger» ble levert i januar, og er nå ferdigtestet og akseptert av kunden Equinor. Foto: Teekay
Shipping

Altera Shuttle Tankers i Stavanger har fått forlenget bareboat-kontrakten for den 17 år gamle bøyelasteren «Navios Stavanger» med Transpetro, et datterselskap av Petrobras, i 18 måneder.

Det fremgår av årsrapporten.

Deleiede «Navios Gothenburg», som også er på kontrakt med Transpetro, blir levert tilbake i juli, og skal deretter trade i det konvensjonelle tankmarkedet i det fjerne østen.

Den siste bøyelasteren som har vært på kontrakt med Transpetro, «Navios Bergen», ble denne måneden ferdig med sin kontrakt og blir trolig pensjonert ettersom skipet nå er 20 år gammelt.

Første på rate

Altera har også et stort nybyggprogram. I tillegg til en bøyelaster som skal til Canada, omfatter programmet seks såkalte E-Shuttle-bøyelastere, som skal inn på timecharterkontrakter med Equinor, eller leies ut på CoA-kontrakter (Contracts of Affreightment) i Nordsjøen.

De to første, «Spirit Aurora» og «Spirit Rainbow», ble levert i henholdsvis januar og februar. Resten skal leveres fortløpende frem til januar 2021.

Ifølge finansdirektør Jan Rune Steinsland er «Spirit Aurora» ferdigtestet, akseptert av Equinor og på rate.

«Spirit Rainbow» er på vei til Stavanger etter å ha losset en last som skipet tok med seg til Antwerpen på veien fra verftet i Asia.

Av årsrapporten fremgår det at konsernet venter å fortsette å generere sterk kontantstrøm gjennom 2020.

altera infrastructure
altera shuttle tankers
bøyelaster
shuttletanker
petrobras