<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina-tall tilbake til verdier før coronakrisen

«Kina gjør det bra i sin økonomiske innhenting fra coronakrisen», skriver meglerhus.

    Publisert 29. apr. 2020 kl. 10.22
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 242 ord
    OPPTUR: Det er bred oppgang i havneaktiviteten i Kina. Foto: Dreamstime

    Tørrlastaksjene på Oslo Børs handles opp onsdag formiddag. 

    Capesize-ratene ble vurdert til 8.172 dollar pr dag tirsdag, ned 1,4 prosent sammenlignet med foregående handelsdag, ifølge en liste fra Fearnley Securities som TDN Direkt referer til.

    Clarksons Platou viser til at havneaktiviteten i Kina har den siste måneden opprettholdt en gjennomsnittlig vekst på 20 prosent på årsbasis.

    Pre-coronatall i Kina

    «Denne raske og vedvarende snuoperasjonen i dataene indikerer at Kina gjør det bra i sin økonomiske innhenting fra coronakrisen som begynte i landet», heter det i rapporten.

    Store tørrlastskip inn til Kina økte til det høyeste nivået siden midten av januar forrige uke, skriver Clarksons Platou, noe som kan indikerer at landet planlegger pengepolitisk stimuli, ifølge TDN Direkt.

    Meglerhuset påpeker at detaljene rundt dette forblir tynne, men at Kinas ledere har forpliktet seg til å proaktivt stimulere den innenlandske etterspørselen.

    Forsinkelser i jern

    Den brasilianske jernmalmprodusenten Vale har opplevd begrensede virkninger på driften i kjølvannet av coronakrisen, ifølge selskapets kvartalsrapport onsdag.

    Aksjen er den siste uken opp 4,11 prosent på Wall Street og har kommet seg stabilt opp fra bunnen i mars.

    Vale skriver at de har utsatt planlagt vedlikehold på mange av anleggene sine, noe som vil hindre i å oppnå optimale produksjonsnivåer, spesielt innenfor basemetall-segmentet. 

    «Gjenoppstart av stansede jernmalm-anlegg vil bli utsatt på grunn av utsettelser i inspeksjoner, vurderinger og autoriseringer», legger selskapet til.

    Vale skriver videre at de har bestemt seg for å fase ut eller bytte ut 25 konverterte veldig store malmskip (VLOC) fra flåten, enten gjennom tidlig terminering eller kontraktsendringer.