<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Verdifall ga stortap for Wilh. Wilhelmsen

Et kraftig aksjefall i Hyundai Glovis og valutaendringer ga et underskudd på 344 millioner dollar før skatt for Wilh. Wilhelmsen Holding i første kvartal.

    Publisert 17. mai 2020 kl. 20.36
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 295 ord
    UNDERSKUDD: Thomas Wilhelmsen måtte bokføre store negative verdiendringer på gruppens finansielle investeringer i første kvartal. Foto: Iván Kverme

    Mens driften gikk bra, ble det børsnoterte selskapet hardt rammet av verdifall i sine finansielle investeringer de tre første månedene av året.

    Børsverdien av Wilhelmsens aksjepost i det sør-koreanske logistikkselskapet Hyundai Glovis var ned 224 millioner dollar til 335 millioner dollar. Og eierandelen i bilskipsrederiet og logistikkselskapet Wallenius Wilhelmsen ga et negativt bidrag på 65 millioner dollar.

    På toppen kom urealiserte tap på 48 millioner dollar knyttet til sikringsforretninger i valuta.

    – Ikke overraskende

    Konsernsjef Thomas Wilhelmsen sier at denne utviklingen ikke er overraskende og viser til ringvirkningene av coronapandemien for verdens bilprodusenter. Både Hyundai Glovis og Wallenius Wilhelmsen leverer transport- og logistikktjenester til bilfabrikkene.

    – Hvis vi ser bort fra de store svingningene i de børsnoterte selskapene der vi sitter som aksjonær, har vi en portefølje av selskaper som leverer maritime varer og tjenester som handelsflåten trenger. Så lenge det er global handel og skipene seiler er våre produkter etterspurt.

    – Vi ser naturligvis noen segmenter, for eksempel cruise, som har trukket i brekket, og det får selvsagt en effekt på vår inntjening. Men alt i alt leverer vi bra underliggende drift i første kvartal, sier Wilhelmsen.

    Han viser til at selskapet har bedre resultater fra driften enn i samme periode i 2019.

    – Vi har vunnet nye kunder og har også – på tross av omstendighetene – evnet å tilby nye produkter blant annet innen antibac og desinfeksjon.

    – Men markedene er høyst volatile, og det er betydelig usikkerhet når det gjelder fremtiden. Kombinert med at effekten av covid-19 først slår til for fullt i andre kvartal og fremover, blir fokus på kost og effektivitet svært viktig de nærmeste kvartalene, sier han.

    Finansdirektør Christian Berg sier konsernet har en solid balanse og er godt kapitalisert for å håndtere den utfordrende perioden som kommer.

    WILH. WILHELMSEN HOLDING

     
    (Mill. USD) 1.kv./20 1.kv./19
    Driftsinntekter 215 199
    EBITDA 37 34
    Driftsresultat 21 17
    Resultat før skatt −344 37
    Resultat −339 31