Russisk eksportkollaps kan trigge nedsidepress i tankratene

Russland planlegger kraftige kutt i eksporten av Ural-olje.

PRESS: Russisk grep kan sette tankratene under ytterligere press.  Foto: Japan Marine United
Shipping

Torsdag kveld meldte Bloomberg at russisk eksport av ural-olje kan kollapse i juli, det fremgår av lasteplaner som nyhetsbyrået har fått kjennskap til. Mer presist vil eksporten fra landets tre største vestlige havner falle med omlag 40 prosent på månedsbasis til rundt 785.000 daglige fat.

Tankratene

I tankmarkedet steg VLCC-ratene fem prosent til 21.000 dollar dagen. Suezmax steg 17 prosent til 10.000 dollar dagen. Det fremgår av en Twitter-oppdatering fra analysesjef i Cleaves Securities, Joakim Hannisdahl.

Aframax-ratene ligger ifølge en oppdatering fra Pareto rundt omlag 3.100 dollar, det melder TDN Direkt. 

Tankaksjene på Oslo Børs

Fredriksen-kontrollerte Frontline faller 3.85 prosent til 70 kroner. Fredly-dominerte Hunter Group klarer seg bedre med en oppgang på 0,63 prosent til 3,18 kroner. ADS Crude Carriers stiger 2,06 prosent til 19,80 kroner, mens Okeanis Eco Tankers faller 0,73 prosent til 54,60 kroner. Hafnia Limited faller 2,80 prosent til 15,26 kroner.

frontline
hunter group
ads crude carriers
okeanis eco tankers
hafnia limited
Nyheter
Shipping
Børs