Coronatester alle om bord på Hurtigruten-skipet MS Spitsbergen

Hurtigruteskipet MS Spitsbergen la torsdag morgen til kai i Tromsø. Nå har et team på fire personer gått om bord for å teste alle på skipet for coronaviruset.

HURTIGRUTEN: Tester alle ombord på MS Spitsbergen. Foto: NTB Scanpix
Shipping

– Vi forventer å ha de første resultatene i løpet av kvelden, og alle resultatene i løpet av morgendagen, sier fungerende leder for Koronasenteret i Tromsø kommune, Øivind Benjaminsen, til Nordlys.

I alt er det 134 personer om bord på skipet, hvorav 64 er gjester og 70 er mannskap. Det er mannskapet som testes først av helsepersonellet fra Universitetssykehuset Nord-Norge.

Alle passasjerer er bedt om å holde seg i lugarene og vil så bli testet etter tur.

– De vil være i en karantene inntil alle prøvesvarene foreligger og alle har testet negativt, sa kommunelege Kathrine Kristoffersen i Tromsø kommune på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Det er ikke mistanke om smitte om bord på MS Spitsbergen, men etter smitteutbruddet på MS Roald Amundsen ble det bestemt at alle om bord på ekspedisjonsskipene MS Spitsbergen og MS Fridtjof Nansen skulle testes for koronaviruset.

– Hvis alle om bord tester negativt, tar vi situasjonen derfra. Da får passasjerene antakelig lov til å forlate skipet i morgen, sier Benjaminsen til Nordlys.

(©NTB)

hurtigruten
coronavirus
covid-19
Nyheter
Shipping
Næringsliv