Inntektsboost for Clarksons

Skipsmeglergiganten Clarksons varsler utbyttedryss etter et solid inntektshopp i første halvår. På børsen i London spratt aksjen rett opp.

FORNØYD: Andi Case, konsernsjef i Clarksons, var godt fornøyd med å kunne legge frem solide tall mandag. Og det til tross for at coronapandemien har lagt en demper på en rekke segmenter meglerhuset er involvert i. Foto: Foto: Clarksons
Shipping

Clarksons la mandag frem resultatrapporten for første halvår. Den ble godt mottatt av investorene.

Midt på dagen ble aksjen omsatt for 23,40 pund på børsen i London etter en øking på 11,43 prosent. Kursen er den høyeste på over en måned.

Konsernsjef Andi Case kunne rapportere inntekter på 180,4 millioner pund, mot 167,8 millioner pund i første halvår i fjor. Overskuddet på 16,2 millioner pund var 700.000 pund høyere enn de seks første månedene av 2019.

Økningen på både topp- og bunnlinje kom til tross for at coronaviruset og oljeprisfallet har skapt enorme utfordringer for flere segmenter meglerhuset er involvert i. I tillegg var det en periode svært vanskelig å gjennomføre kjøp- og salgstransaksjoner.

Selskapet betaler et utbytte på 53 cent pr. aksje, tilsvarende det som ble utsatt for 2019. I tillegg kommer et utbytte for første halvår 2020 på 25 pence.

Sterkt fra meglerne

Inntektshoppet ble drevet av gode resultater fra selve skipsmeglervirksomheten, og spesielt divisjonene for tank og gass skilte seg positivt ut, ifølge Case. Resultatet økte med 35 prosent.

– Vi så også sunne resultater i kjøp- og salgdivisjonen i første kvartal, mens offshoreforretningen viste vei i fornybar energi, og dermed gjorde opp for noe av svakheten i olje- og gassektoren, sier meglersjefen.

Verre var det for investeringsbankvirksomheten som hadde et inntektsfall på 17,4 prosent og gikk med et tap tilsvarende nær 20 millioner kroner i første halvår.

Selv om tørkeperioden for kapitalmarkedstransaksjoner i oljeservice og shipping fortsatte i perioden, var meglerhuset blant annet med på emisjonene til Borr Drilling og Scorpio Bulkers på henholdsvis 30 millioner dollar og 76 millioner dollar.

– Vi venter at meglerdivisjonen vil forbli robust i andre halvår. Etter våre kostnadskuttinitiativ venter vi også å returnere til lønnsomhet i finansdivisjonen, sier Case.

CLARKSONS

(Mill. GBP)1. halvår 20201. halvår 2019
Driftsinntekter180,4167,8
Driftsresultat2320,9
Resultat før skatt21,120,1
Resultat etter skatt16,215,5
clarksons
clarksons platou
skipsmeglerhus
london
andi case
Nyheter
Shipping
Børs