A.P. Møller-Mærsk knuser forventningene

A.P. Møller-Mærsk måtte varsle allerede i juni at EBITDA kom til å overstige fjoråret. 

VARENE SKAL FREM: A.P. Møller-Mærsk gjør det langt bedre enn forventet i år.  Foto: A.P. Møller-Mærsk
Shipping

A.P. Møller-Mærsk, verdens største containerfraktselskap, gikk ut i februar og sa at de forventet at året ville bli tungt på grunn av coronaviruset. 

Men akkurat som i første kvartal knuser selskapet fjoråret og forventningene i andre kvartal. I løpet av årets tre første måneder endte fraktselsakapet på en EBITDA på 1.521 millioner dollar. I andre kvartal har Mærsk fått en EBITDA på 1.697 millioner dollar  Det er en oppgang på 340 millioner dollar fra samme periode i fjor, og 103 millioner dollar mer enn hva konsensus hos en samling analytikere TDN Direkt har hentet inn estimater fra. 

Driftsinntektene derimot falt ned til 8.997 millioner dollar i andre kvartal, fra 9.627 millioner dollar. Driftsinntektene var på forhånd ventet å lande på 8.644 millioner dollar, skriver TDN Direkt. 

maersk
AP Møller Maersk
covid-19
Nyheter
Shipping
Børs