Arctic Securities traff med WalWil-vurdering

Rederiet gjorde det mye bedre enn fryktet i andre kvartal, og belønnes på børsen.

MEDVIND: Markedet likte tallene fra Wallenius Wilhelmsen i andre kvartal. Aksjen stiger seks prosent på Oslo Børs onsdag formiddag. Foto: WWL
Shipping

Wallenius Wilhelmsen kunne tirsdag kveld fortelle om et driftsresultat på minus 45 millioner dollar i andre kvartal, mot pluss 88 millioner dollar i samme periode i fjor.

Arctic Securities karakteriserer tallene som mye bedre enn ventet, går det ifølge TDN Direkt frem av en oppdatering publisert tirsdag kveld. 

Bilfraktrederiet guidet et fall i havvolumene på 25 prosent fra samme periode i fjor, noe som ligger omtrent på nivået meglerhuset hadde sett for seg.

Treffsikker vurdering

Arctic mente likevel at markedet – på samme måte som med de overraskende gode tallene – også ville motta guidingen som positive nyheter.

Dette ser ut som en treffsikker vurdering, ettersom aksjen stiger 6,1 prosent til 14,62 kroner så langt i onsdagens handel på Oslo Børs.

«Når det er sagt, ettersom det bedre enn ventede resultatet var i hovedsak relatert til bunker, volum og nettofraktantakelser, venter vi ikke å gjøre betydelige estimatendringer, og vi estimerer fortsatt at EBITDA (driftsresultat før av- og nedskrivninger) vil forbli under 2019-nivået gjennom prognoseperioden», heter det ifølge nyhetsbyrået i oppdateringen.

wallenius wilhelmsen
arctic securities
bilfrakt
Nyheter
Shipping
Børs