Skipssalg baner vei for saftig utbytte til aksjonærene i tankrederiet ADS Crude Carriers

ADS Crude Carriers i Arendal har sikret en pen sum for en av sine tre 18 år gamle supertankere. Dermed drypper det trolig enda flere utbyttekroner på aksjonærene.

PRIORITERER AKSJONÆRENE: Styreleder Bjørn Tore Larsen i ADS Crude Carriers venter med å utvide flåten. Store deler av provenyet etter salget av «ADS Stratus» tilfaller dermed aksjonærene. Foto: Iván Kverme
Shipping

– Vi selger fordi vi er fornøyd med prisen. Samlet sett har det vært en veldig god investering for selskapet og med den prisen vi får nå, blir det en veldig god forretning for aksjonærene.

Det sier styreleder Bjørn Tore Larsen i ADS Crude Carriers til Finansavisen.

Onsdag rapporterte det Merkur Market-noterte tankrederiet at det har inngått en intensjonsavtale om å selge den 2002-bygde VLCC-en «ADS Stratus» til en ikke-navngitt aktør for 25,5 millioner dollar - eller cirka 232 millioner kroner.

Overlevering er planlagt i neste uke når skipet har fullført sin nåværende spotkontrakt.

Belønner aksjonærene

Ifølge Larsen er planen å betale så mye som mulig tilbake til aksjonærene.

– Strategien vår er at all fri cashflow skal til aksjonærene, så vi har ingen andre planer med pengene, sier han.

Forutsatt nedbetaling av skipets gjeld, som ifølge andrekvartalsrapporten beløper seg til cirka 10 millioner dollar, vil det gjenstå rundt 15,5 millioner dollar, som potensielt vil dryppe på aksjonærene. Det tilsvarer 141,2 millioner kroner eller 6 kroner pr. aksje.

Nyheten ble tatt varmt imot av investorene, som sendte aksjen rett opp. Ved 14-tiden var aksjen opp vel 22 prosent til 16,9 kroner.

De siste seks kvartalene har rederiet utbetalt 14,75 millioner dollar i utbytte til aksjonærerne. Selv etter onsdagens børshopp tilsvarer det 34 prosent av børsverdien.

Ikke på kjøper'n ennå

I den seneste kvartalsrapporten uttalte Larsen at selskapet vil forfølge investeringsmuligheter.

Foreløpig er imidlertid ikke det på agendaen.

– Vi ser ikke på noe konkret akkurat nå. Vår tanke er å bruke provenyet fra dette salget i den grad vi kan til å betale tilbake til aksjonærene, gjentar han.

– Vi kommer til markedet senere når vi ser gode prosjekter.

ADS Crude Carriers ble etablert sommeren 2018 da det kjøpte tre 2002-bygde VLCC-er av John Fredriksens skipseiende selskap SFL Corporation for 22,5 millioner dollar pr. stykk.

Senere ble det besluttet å installere scrubbere for til sammen 12 millioner dollar, og ved utgangen av andre kvartal var 68 prosent av scrubberinvesteringen tjent inn.

Flere eldre VLCC-er bygget i Japan har skiftet eiere det siste året. Prisene har variert avhengig av markedsstyrken. I februar fikk SFL rundt 32 millioner dollar for ADS-trioens søsterskip «Front Hakata».

ads crude carriers
vlcc
bjørn tore larsen
ads shipping
ads stratus
ADSC-ME
tank
Nyheter
Shipping
Børs