Hafnia-avtale i USA

Produkttankrederiet Hafnia investerer i metanolproduksjon.

Publisert 14. sep. 2020 kl. 16.00
Oppdatert 14. sep. 2020 klokken 16.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
FORNØYD: Hafnia-sjefen Mikael Skov (med børsbjellen).  Foto: Eivind Yggeseth

Hafnia HAFNIA har sammen med en joint-venture-partner inngått en investeringsavtale i Northwest Innovation Works i Washington, USA.  Det opplyser selskapet i en børsmelding mandag.

En 10 millioner dollarsinvestering i et metanolproduksjonsanlegg er ment å videreføre Hafnias ambisjon om å fortsette utviklingen og implementeringen av bærekraftige og moderne rene teknologier.

– Dette initiativet er et eksempel på vår strategi for å støtte og fremme dekarbonisering av industrien mens vi fremdeles transporterer de ressursene som er nødvendige for å opprettholde verden, sier Hafnia-sjef Mikael Skov. 

Anlegget skal konvertere naturgass til metanol, som deretter vil transporteres med skip – tilsvarende en MR-last hver fjerde dag – for bruk i Asia. 

I tillegg vil anlegget også tilby neste generasjons spesialbygde metanoldrevne skip for å transportere en tredjedel av metanolvolumet som produseres i anlegget. Disse skipene skal gå på 19-års charterkontrakter som vil gi en tilfredsstillende avkastning i perioden, ifølge rederiet.