Fjord Line: 200 personer vil bli permittert eller oppsagt

Kostnadsreduksjoner er ifølge Fjord Line-sjef Rickard Ternblom det eneste som hjelper når inntektene faller så dramatisk som det rederiet har opplevd de siste månedene.

Publisert 15. sep. 2020 kl. 09.39
Oppdatert 15. sep. 2020 klokken 09.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 227 ord
Foto: Fjord Line

Opp mot 200 av de ansatte i Fjord Line vil bli permittert eller oppsagt, opplyses det i en pressemelding.

– Kostnadsreduksjoner er det eneste som hjelper når inntektene faller så dramatisk som det vi har opplevd de siste månedene, sier Fjord Line-sjef Rickard Ternblom i en kommentar.

Han påpeker at tall fra perioden mars til august viser at selskapet har vært hardt rammet, med en nedgang i lønnsomheten sammenlignet med 2019 på hele 80 prosent.

– Bookingene er nå bare en brøkdel av det vi normalt har på dette tidspunktet. Nå forbereder vi oss på at det kan ta lang tid før vi er tilbake til normal drift, sier han.

Vanskelig å forutse

Fjord Line påpeker at effekten av tiltakene som ble gjort før sommeren, med kontantstøtte, refinansiering, intern omstilling og eierkapital, er beregnet til 700 millioner kroner i positiv kontantstrøm for 2020. Det sikrer driften gjennom året.

Ternblom trekker imidlertid frem at sommeren har vært bra, men påpeker at man nå går inn i en høst- og vintersesong med naturlig begrenset trafikk, som blir ytterligere utfordret av myndighetenes råd om ikke å reise.

– Vi har de siste årene brukt vesentlige ressurser på effektivisering og automasjon i alle deler av vår virksomhet. Dette vil få ytterligere fokus nå og forventes å gi betydelige innsparinger. Det er dog svært vanskelig å forutse lengden på krisen, noe som krever at vi setter i gang ytterligere tiltak, sier Fjord Line-sjefen.