Har fått klarsignal

Ifølge TradeWinds kan John Fredriksen forfølge en bedragerisak mot to tidligere ledere i Arcadia Energy.

GRØNT LYS: Ifølge TradeWinds kan John Fredriksen forfølge en bedragerisak mot to tidligere ledere i Arcadia Energy. Foto: Eivind Yggeseth
Shipping

High Court England har gitt klarsignal for at John Fredriksen kan forfølge en bedragerisak mot to tidligere ledere i hans private oljehandelsseskap Arcadia Energy. Det skriver shippingavisen TradeWinds i sin nettutgave mandag.

Kravene mot Peter Bosworth og Colin Hurley, som satt som henholdsvis adm. direktør i finansdirektør i selskapet frem til 2013, beløper seg til 340 millioner dollar, tilsvarende over 3,1 milliarder kroner.

Fredriksen kjøpte Arcadia av japanske Mitsui & Co. i 2005. Han mener Peter Bosworth, mangeårig toppsjef i Arcadia-gruppen, «skummet fløten» av virksomheten i tradingselskapet ved hjelp av en separat selskapsstruktur. 

Slik skal han angivelig ha sørget for at det var han selv og hans medsammensvorne som satt igjen med gevinsten fra konsernets oljehandelsaktiviteter.

john fredriksen
arcadia energy
peter bosworth
colin hurley
Nyheter
Shipping
Børs