<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

ABG Sundal Collier sier selg – Kepler Cheuvreux sier kjøp

ABG Sundal Collier frykter videre kursfall i Frontline. Samtidig rykker Kepler Cheuvreux ut med en kjøpsanbefaling.

    Publisert 26. nov. 2020 kl. 12.37
    Oppdatert 26. nov. 2020 klokken 12.46
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 322 ord
    DE LÆRDE STRIDES: Skal aksjekursen opp eller ned for John Fredriksen og aksjonærene i Frontline? Foto: Ivan Kverme

    Onsdag presenterte Frontline   sine kvartalstall, noe som resulterte i et kursfall på 8,7 prosent. Hovedårsaken til det er at ledelsen valgte å vrake utbytte til eierne på grunn av usikkerheten i markedet.

    Selg

    Nå nedgraderer ABG Sundal Collier Frontline fra hold til selg samtidig som kursmålet nedjusteres fra 60 til 40 kroner. Ifølge TDN Direkt har meglerhuset redusert sine estimatet for VLCC-ratene i 2021 fra 30.000 til 18.000 dollar pr. dag. 

    Analytikeren understreker også at det viktigste for markedsbalansen er tilbudssiden av fartøy etter flåten har økt med rundt seks prosent.

    Kjøp

    Kepler Cheuvreux ser ikke like mørkt på fremtiden og gjentar sin kjøpsanbefaling samtidig som kursmål nedjusteres fra 102 til 89 kroner.

    «Det svake resultatet for tredje kvartal og mangel på utbytte ga med rette en tung aksjekursutvikling i går. Vår vurdering er fortsatt at etterspørselen etter olje vil komme seg etter coronapandemien, og at det ikke vil vare lenge før Opec løfter tilbudet og dermed også eksporterer, noe som igjen sannsynligvis vil forbedre tankskipsutnyttelsen og prisene ganske raskt», skriver meglerhuset, ifølge TDN Direkt.

    DNB Markets nedjusterer kursmålet på Frontline fra 70 til 65 kroner samtidig som kjøpsanbefalingen blir vraket til fordel for en hold-anbefaling.

    Torsdag omsettes Frontline-aksjen for 57,95 kroner, ned 3,4 prosent, noe som gir selskapet en markedsverdi på nesten 11,5 milliarder kroner. Hittil i år har aksjen falt over 36 prosent.

    FRONTLINE

     
    (Mill. USD) 3.kv./20 3.kv./19
    Driftsinntekter 247,4
    187,6
    Driftsresultat 71
    12,1
    Resultat før skatt 57,1
    -10
    Resultat etter skatt 57,1 -10

    Frontline

     
    • Oppkjøp og konsolidering var suksessoppskriften for Frontline etter at skipsreder John Fredriksen overtok det opprinnelige svenske kombinasjonsskipsrederiet Frontline midt på 90-tallet. 
    • Deretter fulgte en serie aggressive oppkjøp av norske og utenlandske tankrederier. 
    • Sammen med nykontraheringer skapte disse transaksjonene grunnlaget for det som ble tidenes utbyttemaskin i norsk shipping.
    • «Vi utbetalte hele seks milliarder dollar i dividende til våre aksjonærer. I tillegg spant vi av det skipseiende selskapet Ship Finance International, som så langt har sendt to milliarder dollar til aksjonærene. Ingen andre rederier har vært i nærheten av dette», sa Fredriksen i et intervju med Finansavisen i slutten av august 2019.