<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Får nytt bud fra kusinene

Thomas Wilhelmsens kusiner og ene tante øker budet på hans aksjepost med 600 millioner kroner til 2,7 milliarder.

    Publisert 16. des. 2020 kl. 17.11
    Oppdatert 16. des. 2020 klokken 17.11
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 234 ord
    BUD OG MOTBUD: Konsernsjef Thomas WIlhelmsen skal nå være tilbudt 2,7 milliarder kroner for sine aksjer i Wilhelmsen-gruppen. Samtidig vil opprørerne betale vel 1 milliard kroner for andelene moren og hans to søstre eier. Foto: Iván Kverme

    Etter en runde med bud og motbud har konsernsjef Thomas Wilhelmsens seks kusiner, som er medeiere i den maritime industrigruppen gjennom sine private selskaper, økt summen de vil betale for å overta hans aksjer.

    Ifølge Dagens Næringsliv øker opprørere budet til Thomas Wilhelmsen med 600 millioner kroner til 2,7 milliarder og ber ham samtidig om å sette seg forhandlingsbordet.

    I mai tilbød den såkalte M7-gruppen – Thomas Wilhelmsens seks kusiner og ene tante, Helen Juell – seg å kjøpe ham ut av gruppen. Budet omfattet den gang også aksjene som eies av hans to søstre og mor. Samlet lød budet den gangen på vel 3 milliarder kroner.

    Brevet om det nye tilbudet skal være sendt fra opprørernes finansielle rådgiver Carnegie til Thomas Wilhelmsens rådgivere, Petter Bakken i Arctic Securities, Knut Brundtland og advokat Marius Gisvold. Det er undertegnet av Carnegies corporatesjef Petter J. Hagen.

    Gruppen er ifølge DN villig til å betale Thomas Wilhelmsen full pris for aksjene hans. M7-gruppens rådgivere har beregnet at Thomas Wilhelmsen krever en rabatt på 77 prosent i forhold til markedsverdier i sitt bud på å kjøpe kusinene og tanten ut av gruppen.

    Dette budet, som ble avvist av M7-gruppen for få uker siden,  lød på vel 1,4 milliarder kroner.

    Deltagerne i M7-gruppen er tre av de fire grenene i Wilhelmsen-familien. De eier sine aksjer via selskapet Taurus, mens Thomas Wilhelmsen – som sitter på de bestemmende A-aksjene – eier sine poster via holdingselskapet Cetus.