<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Først ut i bransjen – låner 850 millioner

Plasseringen av det nye obligasjonslånet var betydelig overtegnet, ifølge selskapet.

    Publisert 14. jan. 2021 kl. 14.09
    Oppdatert 14. jan. 2021 klokken 14.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 138 ord
    NY OBLIGASJON I HAVN: For Odfjell og adm. direktør Kristian Mørch. Foto: Odfjell

    Odfjell   har lyktes med plasseringen av et usikret, bærekraftslinket obligasjonslån på 850 millioner kroner, melder kjemikalietankrederiet og tankterminalselskapet torsdag.

    Obligasjonen er den første av sitt slag innen internasjonal shipping, og plasseringen var betydelig overtegnet, ifølge Odfjell.

    Lånet er fireårig og løper til 21. januar 2025. Det har en kupong på tremåneders Nibor pluss 5,75 prosent pr. år, med kvartalsvis rentebetaling, og vil bli notert på Oslo Børs og Euronext ESG Bonds.

    Det er knyttet til Odfjells ambisjon om å redusere karbonintensiteten i den kontrollerte flåten med 50 prosent i 2030, sammenlignet med nivået i 2008, og vil bli benyttet til refinansiering av eksisterende obligasjonslån samt generelle selskapsformål.

    Tilretteleggere for plasseringen var DNB Markets, Nordea og SEB. Plasseringen ble opprinnelig kunngjort torsdag i forrige uke.

    Selskapet har et obligasjonslån på 700 millioner kroner som skal tilbakebetales i januar.