<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Overtegning for bærekraftslinket lån

Odfjells nye obligasjonslån ble ifølge selskapet betydelig overtegnet. Svenske og finske investorer tegnet seg nær halvparten av lånet.

    Publisert 14. jan. 2021 kl. 18.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 240 ord
    FØRST UTE I SHIPPING: Odfjell SEs konsernsjef Kristian V. Mørch. Foto: Odfjell SE

     

    Odfjell SE har gjennomført en plassering av et bærekraftslinket usikret obligasjonslån på 850 millioner kroner. Utstedelsen var betydelig overtegnet.

    – Vi er veldig fornøyd med interessen i markedet, spesielt med at svenske og finske investorer tegnet seg for nærmere 50 prosent av lånet, sier finansdirektør Terje Iversen.

    – Disse investorene synes å ha ekstra stort fokus på bærekraft og lenge har indikert interesse for et slikt bærekraftslinket lån innenfor shipping. Det skal primært brukes til å nedbetale lånet som forfaller i slutten av januar, sier Iversen.

    Kjemikalietankrederiet og tankterminalselskapet i Bergen har et obligasjonslån på 700 millioner kroner som forfaller da.

    GODT FORNØYD: Finansdirektør Terje Iversen. Foto: Odfjell SE

    Første noensinne

    Obligasjonen har en kupong på tre måneders NIBOR pluss 5,75 prosent med kvartalsvis rentebetaling.

    Den bærekraftslinkede obligasjonen er den første av sitt slag i internasjonal shipping, og den første som er utstedt under Odfjells nyetablerte rammeverket for bærekraftslinket finansiering. 

    Beløpet som skal tilbakebetales ved forfall 21. januar 2025 er knyttet til selskapets ambisjon om å redusere karbonintensiteten i den kontrollerte flåten med 50 prosenti 2030 sammenlignet med nivået i 2008.

    – Med denne obligasjonen understreker vi våre forpliktelser og ambisjoner rundt bærekraft, sier adm. direktør Kristian V. Mørch.

    – I forkant

    DNB Markets, Nordea og SEB var tilretteleggere i forbindelse med plasseringen av det nye lånet.

    Selskapet tror bærekraftslinket finansiering etterhvert vil bli den nye normen.

    «Vi ønsker å være i forkant av utviklingen også her på samme måte som innenfor ESG generelt», sa Iversen til Finansavisen 7. januar.