<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB sier kjøp – ser ytterligere oppgang

I en ny analyse gjentar DNB Markets kjøpsanbefalingen for Odfjell-aksjen. Kursmålet settes til 38 kroner, det samme som Pareto nylig høynet til.

    Publisert 21. jan. 2021 kl. 13.10
    Oppdatert 21. jan. 2021 klokken 13.20
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 230 ord
    30 PROSENT PÅ 3 MÅNEDER: DNB Markets tror Odfjell-oppgangen vil fortsette. Foto: Dreamstime

     

    Odfjell-aksjen har de seneste tre månedene steget rundt 30 prosent på Oslo Børs, og er omtrent tilbake på samme kursnivå som for ett år siden. DNB Markets vurderer at kjemikalietank- og tankterminalselskapets aksje skal fortsette kursoppgangen.

    Meglerhuset har nå gjentatt en kjøpsanbefaling og justert opp kursmålet fra 30 til 38 kroner, ifølge TDN Direkt. Odfjell-aksjen handles torsdag ettermiddag til rundt 29 kroner.

    I en ny analyse peker meglerhuset på at den umiddelbare trusselen fra svingtonnasje kan ramme trenden i spotrater for første halvår i år.

    Samtidig trekker DNB Markets frem at meglerhuset venter en gradvis bedring mot 2022, da fundamentale forhold for kjemikalieetterspørselen stadig ser solide ut.

    «Tilbudssiden ser fortsatt gunstig ut med historisk lav ordrebok», skriver DNB Markets, ifølge TDN Direkt.

    Pareto ser også 38 kroner

    Tidligere i januar gjentok Pareto Securities en kjøpsanbefaling og løftet sitt Odfjell-kursmål fra 31 til 38 kroner.

    Pareto pekte på at konsumboomen vi har sett mens verden har vært nedstengt har gitt kraftig oppgang i petrokjemikalier de seneste ni månedene, og at denne utviklingen ser ut til å fortsette i år.

    «Med en lav skipsordrebok og aldrende flåte tror vi det er på tide å bli optimistiske på vegne av aktører innen segmentet», meldte Pareto Securities i analysen, som også omfattet Stolt-Nielsen   .

    Forøvrig lyktes Odfjell med plasseringen av et bærekraftslinket obligasjonslån nylig, et lån som ifølge selskapet ble betydelig overtegnet.