Begjært konkurs etter få måneder

Få måneder etter at Green Ship Design lanserte planene om hurtiggående «laksekatamaraner» er selskapet begjært konkurs av en ansatt. 

BEGJÆRT KONKURS: For å markere oppstarten av Green Ship Design seilte Magnar Hellesøy en skøyte fra Oslo til Hellesøyverft i Hardangerfjorden i fjor sommer.  Foto: Eivind Yggeseth
Shipping

I slutten av august i fjor skrev Finansavisen om lærer og prest Magnar Hellesøys nye oppstartsselskap Green Ship Design. Ambisjonen var å frakte laks fra vestlandet til Rotterdam på 18 timer ombord i to nybygde katamaraner. 

For å realisere prosjektet trengte selskapet å hente penger. 

«Prisen blir 41 millioner dollar pr. stykk. Vi arbeider med et konsulentfirma som skal hjelpe oss å hente inn 30 millioner euro til to skip som henter ut laks på ulike steder langs norskekysten,» sa Hellesøy til Finansavisen 

Få måneder senere fremgår det av berammingslistene i Sunnhordland tingrett at selskapet er begjært konkurs av en ansatt.  

Den ansatte sier til lokalavisen Grenda at han ikke ønsker å kommentere saken i forkant av rettsmøtet. Det var Stord24 som først omtalte saken. 

Partene skal etter planen møtes i tingretten 16. februar. Det har ikke lyktes Finansavisen å komme i kontakt med Hellesøy.