Nedtur for Odfjell

Kjemikalietankrederiet Odfjell fikk et resultat på minus 2,5 millioner dollar i fjerde kvartal i fjor. 

UTVIDER FLÅTEN: Odfjell-sjef Kristian V. Mørch Foto: Foto: Svein Lindin
Shipping

Resultatet på bunnlinjen var 6,4 millioner dollar svakere enn i tredje kvartal i fjor. Driftsresultatet endte på 18,9 millioner dollar, som var en svekkelse på drøye 7 millioner dollar fra tredje kvartal. 

Norne Securities' shippinganalytiker Mindaugas Čekanavičius var ute med en Odfjell-oppdatering tidligere denne uken der han spådde en oppgang i aksjen på nærmere 50 prosent. Driftsresultatet for fjerde kvartal i fjor ble av Norne estimert til å havne på 26 millioner dollar, tilsvarende 223 millioner kroner  og på 118 millioner dollar i hele 2021 og 125 millioner dollar neste år.

Utvider flåten

I løpet drøye tre og et halvt år har kjemikalietankrederiet og tankterminalselskapet i Bergen overtatt i overkant av 30 kjemikalie- og produkttankere, og i løpet av den samme perioden er 24 skip solgt eller tilbakelevert.

Flåten, som i dag er på 84 skip, vil vokse til 93 etter hvert som tre innbefraktede fartøyer som bygges i Japan for levering i 2022 ferdigstilles og seks produkt- og kjemikalietankere fra partneren Navig8 går inn i en ny Odfjell-pool som skal være operativ i første halvår 2021.

(Saken oppdateres)

Odfjell SE

(Mill. USD)4. kv./204. kv./19
Driftsinntekter249,7235,3
Driftsresultat18,911,7
Resultat før skatt-2,5-10
Resultat etter skatt-2,5-10

Odfjell SE

  • Shippingkonsern innen transport og lagring av kjemikalier og oljeprodukter. Er verdens nest største aktør i denne bransjen etter Stolt-Nielsen og Stolt Tankers. Har hovedkontor på Minde utenfor Bergen sentrum. Konsernsjef er Kristian V. Mørch. Største aksjonær er det danske selskapet Norchem, der rederiets styreleder Laurence W. Odfjell har en kontrollerende eierandel.