Kepler og DNB hever i Fredriksen-aksje – ser 55 prosents oppside

Flere meglerhus oppjusterer kursmålet i Frontline.

OPPSIDE: Både DNB Markets og Kepler Cheuvreux ser oppside i John Fredriksen-dominerte Frontline.  Foto: Eivind Yggeseth
Shipping

 

John Fredriksen-dominerte Frontline får kursmålet oppjustert, og Kepler Cheuvreux mener det er stort oppsidepotensial i aksjen. 

DNB Markets og Kepler er mandag ute med oppdaterte analyser av Frontline, ifølge TDN Direkt.

Sistnevnte oppjusterer kursmålet fra 95 til 96 kroner pr. aksje, hvilket gir en oppside på 55 prosent. Meglerhuset gjentar kjøp. Tidligere i februar rykket Petter Haugen i Kepler ut med analyse av selskapet mente at «tankaksjene er attraktive nå».

DNB Markets opprettholder derimot både kursmål og anbefaling på henholdsvis 65 kroner pr. aksje og hold. 

I dag omsettes Frontline for 62,20 kroner på Oslo Børs, opp 0,08 prosent. Siste måned har aksjen imidlertid klatret over 20 prosent. 

Sterkt kvartal

Begge meglerhus trekker frem at fjerdekvartalstallene som kom fredag var bedre enn ventet, dog med varierende grad av positivitet. Kepler skriver at tallene oversteg deres forventninger.

«Vi øker vårt EBITDA-estimat for 2021 med 7 prosent, og 1 prosent for perioden 2022-2023», skriver meglerhuset.

Kepler trekker frem at det fortsatt ser over 50 prosent oppside i aksjen til tross for at Frontline-aksjen har gått om lag 20 prosent siden deres forrige oppdatering.

Clarksons Platou Securities' shippinganalytiker Frode Mørkedal ser et resultat på 14 kroner pr. aksje årlig i et normalmarked med VLCC-rater på 40.000 dollar pr. dag. 

Lang vei igjen

DNB Markets peker på at det fortsatt er en vei å gå før tankmarkedet kan friskmeldes, hvor flåtevekst veies mot manglende oljeetterspørsel og eksport.

«Selv om markedet har vært på et bunnivå, ligger Frontlines rapporterte rater det siste året over deres cash-breakeven-nivå og selskapet har sikret seg komfortabel likviditet fremover», skriver meglerhuset.

Frontline-aksjen er ned 0,9 prosent på Oslo Børs mandag.