<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Edda Wind etablerer egen ledelse og ansetter adm. direktør

Edda Wind danner sin egen administrasjon med Kenneth Walland som adm. direktør.

Publisert 23. mars 2021 kl. 07.28
Oppdatert 23. mars 2021 klokken 13.03
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 251 ord
NY SJEF: Kenneth Walland er ansatt som ny adm. direktør i Edda Wind. Foto: Edda Wind/DHR Saga

I midten av mars annonserte skipsreder Johannes Østensjø i Haugesund at han hadde fått Wilhelmsen-gruppen og konsernsjef Thomas Wilhelmsen på Lysaker med på laget i sin satsing på å bygge opp en flåte som kan bistå med transport av utstyr og mannskaper til og fra vindmøllene til havs. I tillegg vil de børsnotere selskapet på Euronext Growth. 

– På grunn av vekstpotensialet som vi ser mener vi det er riktig timing å begynne en prosess for å børsnotere Edda Wind, sa selskapets styreleder Håvard Framnes til Finansavisen.

Edda Wind danner nå sin egen administrasjon med Kenneth Walland som adm. direktør, og han blir derfor avløst som adm. direktør i Østensjø Rederi og Edda Accommodation, fremgår det av en pressemelding tirsdag.

Kristian Helland Vea tar over for Walland som adm. direktør i Østensjø Rederi hvor han har jobbet i fire år. 

NY ADM. DIREKTØR: Kristian Helland Vea, ny adm. direktør i Østensjø Rederi. Foto: Østensjø Rederi/Øyvind Sætre

Administrasjonen i Edda Wind vil også omfatte en liten gruppe nøkkelstillinger, blant annet en befraktningssjef og en finansdirektør. Håkon Vevang har akseptert stillingen som befraktningssjef og kommer fra tilsvarende stilling i Østensjø Rederi.

NY BEFRAKTNINGSSJEF: Håkon Vevang har akseptert stillingen som befraktningssjef og kommer fra tilsvarende stilling i Østensjø Rederi. Foto: Edda Wind/DHR Saga

Ettersom stillingen som Finansdirektør er ledig, vil selskapet snart starte rekrutteringsprosessen. Behovet for ytterligere stillinger i selskapet vil evalueres kontinuerlig ettersom selskapet vokser, fremgår det av meldingen. 

Østensjø Rederi vil fortsette å levere skipsadministrasjon og bedriftstjenester til Edda Wind.