<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tar de siste skipene ut av opplag

Samtlige Wallenius Wilhelmsen-skip som ble lagt i opplag på grunn av pandemien er på vei ut av opplag. 

    Publisert 26. mars 2021 kl. 12.52
    Oppdatert 26. mars 2021 klokken 17.05
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 152 ord
    – TIDEN ER INNE: For fungerende konsernsjef Torbjørn Wist i Wallenius Wilhelmsen. Foto: Eivind Yggeseth

     

    Wallenius Wilhelmsen har bestemt seg for å ta ut de tre siste fartøyene som ble lagt i opplag som en følge av pandemien i fjor vår. 

    Reaktiveringen vil finne sted i tredje kvartal. Intensjonen er at fartøyene skal erstatte kapasitet som er hentet inn gjennom kortsiktige charterkontrakter.

    – Gitt den tiden det tar å reaktivere fartøyer mener vi det er riktig å bryte opplaget for de gjenværende fartøyene, sier fungerende konsernsjef Torbjørn Wist.

    Tidligere i år bestemte rederiet seg for å sette 12 av 15 fartøyer som ble tatt ut av trafikk i fjor i trafikk igjen. Ni av disse er allerede i sving igjen, mens tre er i ferd med å følge etter og skal begynne å seile igjen i løpet av andre kvartal.

    Ifølge Wallenius Wilhelmsen gjør kundeetterspørsel, knapphet på kapasitet samt økende priser i timechartermarkedet reaktivering av egne skip til et mer kostnadseffektivt alternativ enn å leie inn fartøyer.