<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Color Group fikk pengene

Color Group har økt sitt evigvarende obligasjonslån med høy rente fra 500 til 800 millioner kroner.

Publisert 27. apr. 2021
Oppdatert 28. apr. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord
LÅNER MER: Konsernsjef Trond Kleivdal i Color Group. Foto: Eivind Yggeseth

Prisen var 101 prosent av nominell verdi, opplyser selskapet i en børsmelding tirsdag. Av meldingen fremgår det at utvidelsen var betydelig overtegnet.

Morselskapet O.N. Sunde deltar med 100 millioner kroner i utvidelsen. Nettoprovenyet vil bli benyttet til generelle selskapsformål.

Arctic Securities og DNB Markets var tilretteleggere i forbindelse med plasseringen.

Sammen med lån på 150 millioner kroner fra den statlige lånegarantiordningen gjennom DNB Bank og Giek og 65 millioner kroner i realisasjoner på bunkerssikringskontrakter gir utvidelsen en positiv likvidtetseffekt på 515 millioner for Color Group.

Kupongrenten er 12 prosent. Etter 4,25 år har Color Group opsjon på å kjøpe lånet tilbake til pari kurs.

Dersom selskapet ikke benytter seg av denne retten vil den årlige kupongen økes med fem prosentpoeng, slik at renten blir 17 prosent.

Color Group fikk et underskudd på 1,2 milliarder kroner før skatt i fjor. Driftsinntektene ble mer enn halvert og endte på 2.583 millioner kroner. 

Ved årsskiftet hadde Color Group på konsernbasis en bokført egenkapital på 1.545 millioner kroner, tilsvarende en egenkapitalandel på 15,4 prosent.