DNB Markets mener nok er nok i shippingaksje: – Toppen nærmer seg

DNB Markets nedgraderer MPC Container Ships til hold.

NEDGRADERT: Constantin Baack, konsernsjef i MPC Container Ships, må se DNB Markets nedgradere aksjen. Foto: MPCC
Shipping

 

DNB Markets nedgraderer sin anbefaling på MPC Container Ships til hold, fra tidligere kjøp, ifølge TDN Direkt. Kursmålet økes imidlertid med nær det dobbelte til 14,90 kroner, opp fra 8,20 kroner.

DNB Markets skriver i analysen at de har økt sine estimater for 2022 og 2023 i forkant av selskapets kvartalsrapport, hvor EBITDA er oppjustert i gjennomsnitt 34 prosent. Økningen kommer som følge av selskapets nylige guiding på flåteutnyttelse og høyere estimater på TCE-rater.

«I vårt syn burde konvergerende eiendelsverdier og timecharterrater føre til økt verdsettelse av selskapets eiendeler på kort sikt», begrunner DNB Markets.

Meglerhuset finner det imidlertid forsvarlig å inkludere en rabatt ettersom de ser toppen av verdsettelsen nærme seg.

Frode Mørkedal i Clarksons Platou Securites er imidlertid uenig, i alle fall hvis vi tar utgangspunkt i hans siste analyse av selskapet halvveis i april. Han mente aksjen tilbød «den beste risk/reward i markedet» den gang. 

MPCC-aksjen har klatret markant på børs den siste tiden og er opp hele 132 prosent siden nyttår. Siste 12 måneder har aksjen tredoblet seg i verdi. Selskapet har oppdatert investorene fortløpende og jekket opp guidingen etter handelsoppdateringer. 

Selskapet presenterer sin rapport for første kvartal 20. mai.