KjøpLogg inn

Dette er DNB Markets' favoritt

I en analyseoppdatering trekker DNB Markets frem BW LPG som sin favoritt innenfor LPG-shipping. Meglerhuset oppjusterer kursmålet fra 71 til 80 kroner.

Publisert 15. mai 2021 kl. 15.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 139 ord
KJØP: DNB Markets anbefaler kjøp av BW LPG og ser en oppside på 24 prosent. Foto: BW LPG

Fredag formiddag kom DNB Markets med en rykende fersk analyseoppdatering på BW LPG, hvor kjøpsanbefalingen ble opprettholdt, samtidig som kursmålet ble oppjustert fra 71 til 80 kroner.

Ved stengetid fredag sto aksjen i 64,60 kroner, hvilket betyr at analytikerne ser en oppside på 24 prosent. I analysen trekker DNB Markets frem at BW LPG fortsatt er deres favorittaksje innen LPG-segmentet.

I forbindelse med førstekvartalstallene som blir lagt frem den 18. mai, har imidlertid meglerhuset nedjustert EBITDA-estimatet for 2021 med 4 prosent på grunn av en krevende avslutning på kvartalet.

Høy direkteavkastning

Jørgen Lian og Mats Bye skriver i analysen at det venter BW LPG vil betale ut et utbytte på 0,15 dollar pr. aksje, hvilket representerer en direkteavkastning på 8 prosent.

Kursmålet på 80 kroner er basert på bruttoverdi (gross asset value) på en-gangeren, og duoen tror at rabatten til stålverdien vil minske fremover.