Flex-hopp på ny kontrakt

En ny treårskontrakt for en av rederiets gasstankere sender Flex LNG-kursen rett opp.

AVTALE: John Fredriksens Flex LNG stiger på en ny storkontrakt. Foto: Iván Kverme
Shipping

 

John Fredriksen-dominerte Flex LNG sikret seg 17. mai en ny kontrakt på minst tre år for gasstankeren «Flex Constallation».

Raten er ikke kjent, men skipsmeglere opererer nå med cirka 80.000 dollar pr. dag som nivået for treårsavtaler. Det betyr driftsinntekter på rundt 85 millioner dollar; rundt 700 millioner kroner.

Oppdragsgiveren - et ledende handelshus - har opsjon på å beholde skipet i tre år til. Hvis denne benyttes betyr det at inntektene kan bli doblet. 

På Oslo Børs sendte dette Flex-aksjen rett opp tirsdag. Midt på dagen var kursen steget 4,16 prosent til 103,80 kroner. Siden årsskiftet er den opp 35,8 prosent og fra samme tid i fjor 119,7 prosent.

Flex LNGs nødvendighetsrate for å drive sine gasstankere i cash break-even er cirka 45.000 dollar dagen.

«Flex Constellation» har en lastekapasitet på 173.400 kubikkmeter og er bygget i 2019. 

«GOD FORRETNING»: John Fredriksens LNG-sjef Øystein M. Kalleklev. Foto: Iván Kverme

– Fornuftig å sikre

– Nå som markedet har bedret seg betydelig med LNG-priser minst fem ganger høyere enn på samme tid i fjor og fraktrater vi ikke har sett siden 2013 på denne tiden av året synes vi det er fornuftig å sikre inntjeningen på en større del av flåten. 

Det sier Fredriksens LNG-sjef Øystein M. Kalleklev til Finansavisen. Han viser til at rederiet nylig også sikret fire-fem skip lange kontrakter med Cheniere.

– Vi ser ikke bort fra at vi gjør ytterligere kontrakter om ratene for periodebutikk fortsetter på et attraktivt nivå, for dette sikrer god forrentning av kapitalen og dermed en høy utbyttekapasitet, sier Kalleklev.