KjøpLogg inn

Hinter om utbytte etter gårsdagens milliardoppkjøp

Adm. direktør i MPC Container Ships hinter om utbytte når utsiktene er klarere for neste år. 

Publisert 23. juni 2021 kl. 13.19
Oppdatert 23. juni 2021 klokken 14.32
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 281 ord
Konsernsjef Constantin Baack i MPC Container Ships.

 

MPC Container Ships har inngått en avtale om å kjøpe rederiet Songa Container for en samlet pris på 210,25 millioner dollar – omtrent 1,8 milliarder kroner – gjort opp i kontanter og MPCC-aksjer.

For selgerne av Songa Container kan det etter Finansavisens beregninger bety en samlet gevinst på mellom 130 og 140 millioner dollar.

– MPC Container Ships kan kunne kommunisere en returnering av kapital til aksjonærene senere i år når man har vurdert en optimalisering av balansen, sier adm. direktør Constantin Baack under dagens presentasjon av Songa-oppkjøpet, ifølge TDN Direkt.

Tilbake i mars varslet toppsjef Baack om utbytte og deretter en mulig notering på Wall Street.

MPC Container Ships

Norskregistrert rederi opprettet i 2017 og notert på Merkur Market samme år.

Fokuserer på feedermarkedet for containerfrakt, som sørger for frakt av containere fra de store havnene og nærmere sluttkunden.

Har en flåte på 64 hel- og deleide skip med en kapasitet på mellom 1.000 - 3.500 containere, også kjent som TEU (Twenty foot equivalent unit).

Har en markedsverdi på rundt fire milliarder kroner.

Baack understreker at det neste steget vil være å optimalisere MPCC's balanse, se på flere innvannende transaksjoner som Songa, samt senere i år å adressere mulige utbytter når man har god visibilitet for neste år.

– Med kontantstrømperspektivet vi har for de kommende årene basert på markedet, ser vi det slik at en klar utbyttepolitikk vil kunne formuleres, sier Baack.

Toppsjefen legger til at han vil kommunisere mer detaljert rundt dette når selskapet har en optimalisert balanse foran seg og god visibilitet inn i neste år. 

MPCC-aksjen responderer sterkt på oppkjøpet av Songa Container og stiger over 12 prosent på Oslo Børs onsdag. Siden nyttår er aksjen opp hele 290 prosent.

Onsdag morgen oppjusterte Clarksons Platou kursmålet i shippingaksjen til 31 kroner pr. aksje.