Meglerhus anbefaler kjøp – torsdag kommer tallene

Norne Securities anbefaler kjøp av aksjer i Stolt-Nielsen.

KJØP: Norne Securities venter kursoppgang for Stolt-Nielsen. På bildet ser du konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen. Foto: Eivind Yggeseth
Shipping

 

Stolt-Nielsen er tradisjonen tro tidlig ute med sine kvartalstall og presenterer de allerede 1. juli. Norne Securities har i den anledning sendt ut en kjøpsanbefaling på Stolt-Nielsen hvor kursmålet er på 155 kroner.

Bedring i andre halvår

«Stolt-Nielsen legger frem sine 2Q21-resultater (mars-mai) førstkommende torsdag. Tallene forventes å være litt bedre kvartal over kvartal med en betydelig forbedring anslått i andre halvår 2021. Vaksinasjon gjorde susen, og det er en lettelse angående Covid-19», skriver analytikeren.

Norne Securities forventer at Stolt-Nielsen vil omsette for 506 millioner dollar og få en justert EBITDA på 117 millioner dollar i andre kvartal 2021.

«Avslutningsvis er det alltid spennende å høre om forberedelsene til en potensiell børsnotering av Stolt Sea Farm og Stolt Tankers dersom det er noen nyheter», skriver analytikeren.

DNB Markets anbefaler også kjøp

For en uke siden jekket DNB Markets opp kursmålet på aksjen til 150 kroner samtidig som kjøpsanbefalingen ble gjentatt.

«Aksjen har historisk handlet med en rabatt i forhold til estimerte underliggende verdier, men vi har tatt kursmålet opp fra 145 til 150 kroner», skrev DNB Markets i en aksjerapport.

Fredag omsettes aksjen for 129 kroner, ned 0,5 prosent.

Stolt-Nielsen

  • Investeringsselskap registrert i Storbritannia. 
  • Selskapet opererer innenfor transport, distribusjon og akvakultur. Selskapet er organisert i fire segmenter: tankskip, tankcontainere, terminaler og Stolt Sea Farm. 
  • Adm. direktør er Niels Gregers Stolt-Nielsen.