Meglerhus kutter kursmål på shipping-aksje få dager før tallene kommer

Norne Securities kutter kursmålet på Stolt-Nielsen. Onsdag i neste uke presenterer selskapet sine kvartalstall.

Publisert 1. okt. 2021 kl. 13.12
Oppdatert 1. okt. 2021 klokken 13.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 219 ord
NORNE ANBEFALER KJØP: Neste uke presenterer Niels Stolt-Nielsen selskapets kvartalstall. Foto: Eivind Yggeseth

 

Norne Securities kutter kursmålet på Stolt-Nielsen-aksjen fra 155 til 150 kroner og gjentar sin kjøpsanbefaling få dager før selskapet presenterer sine tredjekvartalstall i midten av neste uke. 

«Andre kvartal ble ble påvirket av den harde vinteren, og derfor forventer vi noe høyere inntekter i tredje kvartal. Likevel kan økte bunkerspriser senke marginene, og derfor vil forventningene til de andre tallene i regnskapet være ganske likt forrige kvartal», skriver Norne Securities i en oppdatering.

Forsiktig optimistisk

Meglerhuset beskriver utsiktene på lengre sikt som «forsiktig optimistiske». Årsaken til det er at verden fortsatt er i ferd med å komme seg etter Covid-19, samtidig som det er flere usikkerhetsmomenter rundt nye varianter av viruset og de politiske beslutningene forbundet med bekjempelsen av viruset.

«Kun begrensede endringer i estimater har blitt gjort etter et ganske hendelsesløst kvart», skriver Norne Securities.

I tredje kvartal forventer meglerhuset inntekter på 545,4 millioner dollar, et justert EBITDA-resultat på 119,8 millioner dollar og et resultat før skatt på 11,5 millioner dollar.  

Tidligere denne uken valgte Kepler Cheuvreux å nedjustere kursmålet på Stolt-Nielsen fra 212 til 206 kroner samtidig som kjøpsanbefalingen ble gjentatt.

Fredag omsettes Stolt-Nielsen-aksjen for 121,20 kroner, ned 1,5 prosent.

Stolt-Nielsen

  • Investeringsselskap registrert i Storbritannia.
  • Selskapet opererer innenfor transport, distribusjon og akvakultur. Selskapet er organisert i fire segmenter: tankskip, tankcontainere, terminaler og Stolt Sea Farm.
  • Adm. direktør er Niels Gregers Stolt-Nielsen.