<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pareto Securities hever i «glohett marked»

Analytikerne i Pareto Securities hever kursmålet på gassrederiet Awilco LNG, som skal fornye kontrakter i det som beskrives som et glohett marked.

    Publisert 29. nov. 2021 kl. 09.41
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 307 ord
    ANALYTIKERNE HEVER: Nå oppjusterer Pareto Securities ifølge en analyse sitt kursmål på Awilco LNG til 7 fra 5 kroner, og opprettholder en kjøpsanbefaling på aksjen. Foto: Awilco LNG

     

    Awilco LNG økte bunnlinjen i tredje kvartal. Av rapporten fredag forrige uke gikk det frem at styret nå vurderer å returnere kapital til aksjonærene.

    Nå oppjusterer Pareto Securities ifølge en analyse sitt kursmål på Awilco LNG til 7 fra 5 kroner, og opprettholder en kjøpsanbefaling på aksjen, skriver TDN Direkt.

    Fornyer kontrakter

    Analytikerne i meglerhuset hever sine estimater med bakgrunn i at selskapet skal fornye kontrakter for sine to skip i det som beskrives som glohett marked. 

    Med ingen gjeldsforfall før 2030, trekker Pareto også ifølge nyhetsbyrået frem at selskapet vurderer å betale sitt første utbytte noensinne.

    «Antar man 3-års TC-kontrakter ved nåværende nivåer, vil selskapet generere om lag 60 prosent av sin selskapsverdi i ebitda i 2022-2024. En utbetalingsgrad på 50 prosent vil bety om lag 25 prosent i årlig yield og betydelig redusering av gjelden», heter det fra analytikerne i Pareto.

    Pareto bemerker at selv om selskapet fortsatt er avhengig av disse kontraktene, begynner dette å føles ut som Awilco Drilling tilbake i 2011, dog med nyere og mer belånte eiendeler, skriver TDN Direkt.

    Vurderer utbytte

    Awilco LNG fikk en EBITDA på 10,8 millioner dollar i tredje kvartal 2021, mot 9,0 millioner i andre kvartal 2021, ifølge selskapets kvartalsrapport fredag.

    Fraktinntektene var 14,7 millioner dollar, opp fra 12,7 millioner i det foregående kvartalet, mens nettoresultatet ble 5,1 millioner dollar, mot 3,3 i andre kvartal.

    Flåteutnyttelsen var 99 prosent i kvartalet, mot 100 prosent i foregående kvartal.

    Med bakgrunn i nåværende charter-kontrakter, kontantposisjon samt forventningene om et sterkt marked, vil styret i selskapet vurderer å returnere kapital til aksjonærene i løpet av neste år gjennom utbytter eller andre passende måter, het det i kvartalsrapporten.

    Awilco LNG

     
    • Eier og operer LNG (flytende naturgass) transportskip. 
    • Selskapet genererer majoriteten av omsetningen sin gjennom transport av produkter og tjenester. 
    • Har hovedkontor i Oslo, og adm. direktør er Jon Storheill.