<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår rekordresultater fra containerrederiene

2021 har vært en eneste stor fest i containermarkedet. Analytikerne i Alphaliner spår et samlet rekordresultat på 120 milliarder dollar for de ti største rederiene.

    Publisert 5. des. 2021 kl. 13.46
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 181 ord
    CONTAINER-BOOM: Containerrederiene leverte knallsterke tredkjekvartalstall.

    I kjølvannet av økt økonomisk aktivitet etter coronaviruset har fraktmarkedet for containerskip skutt i taket i år.  Skyhøye rater har gitt rekordinntjening for rederiene og galopperende aksjekurser.

    Giganten A.P Møller Maersk, som er morselskapet til et av de største børsnoterte containerrederiene, økte resultat med vanvittige 355 prosent til mer enn 5,9 milliarder dollar, mens Hapaq-Lloyd tidoblet resultatet til mer enn 6,7 milliarder dollar i årets ni første måneder. 

    Oslo Børs-noterte MPC Container Ships som leverte også knallsterke tredjekvartalstall.

    Container-boom

    Etter en gjennomgang av rederienes tredjekvartalstall, har analytikerne i Alphaliner regnet seg frem til at de ti største continerrederiene vil kunne levere et samlet resultat før av- og nedskrivninger (EBIT) på mellom 115 og 120 milliarder dollar i år.

    Prognosene er mer enn seks ganger så mye som det rederiene leverte i fjorårsresultatene. 

    Alphaliner bemerker at de ti allerede har generert nesten 80 milliarder dollar i EBIT i de ni første månedene i år og at driftsmarginen er på imponerende 56 prosent.

    «Det kan sammenlignes med en driftsmargin på kun 3,7 prosent i samme periode, to år tidligere», skriver analytikerne.