Dette er verdens beste maritime by

I DNVs rangering av de ledende maritime byene er det tre asiatiske og to europeiske byer som når helt opp. De neste fem årene tror DNV Oslo vil knive om topplasseringene i Europa. 

Publisert 14. jan. 2022 kl. 14.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 224 ord
TOPPER LISTEN: Singapore opprettholder topplaseringen som verdens ledende maritime by, ifølge DNV er det en plassering byen vil holde på lenge. Her fra Singapore havn. Foto: Dreamstime

Singapore topper fremdeles listen over verdens fem ledende maritime byer, i en ny måling DNV har utarbeidet i samarbeid med Menon Economics, forrige gang rapporten over de ledende byene ble sluppet var i 2019.  

Singapore topper sågar listen i underkategoriene maritim teknologi og konkurransedyktighet, i tillegg til å ta en andre plass på shippinglisten. Shippingkategorien toppes av Athen, men det er også den eneste noteringen den greske hovedstaden gjør på årets liste. 

Åpnet i Europa

«Singapore har opprettholdt topplasseringen ettersom byen gjør det sterkt i alle fem grunnpilarene,» skriver DNV i rapporten. 

Også på lengre sikt, de neste fem årene, tror DNV at Singapore vil holde på topprangeringen, mens Shanghai vil vokse og bli den nest viktigste byen. I Europa er det imidlertid mer åpent, mens Hamburg og Athen har tapt terreng siden målingen i 2019 mener DNV og Menon Economics at London, Oslo og Rotterdam vil kappes om å være den ledende byen. 

På tvers av samtlige kategorier; shipping,  jus og finans, maritim teknologi, havner og logistikk og attraktivitet og konkurransedyktighet er dette de beste maritime byene: 

1. Singapore

2. Rotterdam

3. London

4. Shanghai

5. Tokyo

Vår egen hovedstad, Oslo, når ikke helt opp i topp fem totalt denne gangen, men kommer på andre plass på listen over byene som er best på maritim teknologi, en fjerdeplass på jus- og finanslisten og en femteplass på listen over de mest attraktive og konkurransedyktige byene.