<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flex LNG-aksjen faller 9,5 prosent

Flex LNG er blant de svakeste aksjene på Oslo Børs torsdag. Aksjen er ned 15,65 prosent denne uken og 9,0 prosent hittil i 2022.

    Publisert 20. jan. 2022 kl. 14.53
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 539 ord
    GASSFRAKT: Flex LNG-aksjen faller tungt på Oslo Børs torsdag. Her er Flex Volunteer. Foto: Flex LNG

     

    Oslo Børs handles litt ned torsdag ettermiddag i likhet med oljeprisene, mens gassprisene i Europa faller noe mer tilbake, dog fra et høyt nivå. 

    Brent-oljen har stabilisert seg rundt 88 dollar pr fat i øyeblikket, hvilket er det høyeste nivået siden 2014. Hittil i år er Oslo Børs opp 0,2 prosent mens oljeprisene er opp om lag 13 prosent i samme periode. Amerikanske tiårige statsrenter har steget fra 1,5 til om lag 1,8 prosent siden starten av året.

    Positiv strateg

    Investeringsstrateg i Handelsbanken, Halfdan Grangård, ser svært positivt på inntjeningen for selskapene på Oslo Børs gitt utsikter til høyere renter fremover og høye olje- og gasspriser. Samtidig kan pandemien gå mot slutten.

    – Det er ikke sånn at vi på en gitt dato får beskjed om at nå er pandemien over. Det vil være en viss usikkerhet en god stund til, men vår hovedforventning er at omikron er starten på slutten av pandemien, sier han til TDN Direkt.

    En mer normal tilstand betyr sannsynligvis høyere renter, noe som er bra for finansaksjer normalt sett. Han tror også at en mer normal tilstand kan være fordelaktig for sykliske aksjer

    – Vi bruker mer olje, mer energi enn vi gjorde i disse nedstengte fasene, så det er bra for energiaksjer. Litt av disse bevegelsene har vi allerede sett, og de kan forsterke seg hvis vi blir helt trygge på at pandemien på en måte er over. Noen av de største selskapene på Oslo Børs kommer jo til å tjene penger som gress og har allerede gjort det og kommer til å fortsette å gjøre det med høye olje- og gasspriser, sier Grangård.

    Gassprisene faller

    Europeiske gasspriser er ned rundt 15 prosent denne uken og fortsatte å falle torsdag morgen, før de hentet seg noe inn igjen utover dagen. I øyeblikket handler gassprisen i Storbritannia ned 2,6 prosent til 176 pence pr termiske enhet. Gass i Nederland (TTF) omsettes ned 2,5 prosent til 73,65 euro pr Mwh.

    Det har siden onsdag vært høyere gasseksport fra norsk sokkel til Storbritannia gjennom Langled-rørledningen etter uplanlagt vedlikehold, skriver Reuters. I tillegg har LNG-tilbudet til Europa økt, skriver Platts. Samtidig fortsetter spenningen tilknyttet Ukraina-situasjonen å legge oppsidepress på markedet.

    Platts skriver at rabatten på LNG levert i Nordvest-Europa mot TTF-gassprisen i Nederland har steget betydelig ettersom LNG-laster kjemper om et begrenset antall slots med svakere enn normal vinteretterspørsel.

    Blant de svakeste

    Flex LNG er blant de svakeste aksjene på Oslo Børs torsdag. Aksjen er ned 15,65 prosent denne uken, og 9,0 prosent hittil i 2022.

    – Flex LNG har etter vårt syn vært unormalt sterk hittil i år, så at den kommer ned denne uken er ingen overraskelse, sier Eirik Haavaldsen i Pareto Securities til TDN Direkt torsdag.

    Han peker på at LNGC-markedet har svekket seg veldig etter at europeiske gasspriser har gått i taket, og "alt av spotlaster" sånn sett ender opp i Europa og ikke i Asia. I tillegg melder Platts og Bloomberg at kinesiske statsselskaper er ute med anbud i markedet denne uken for å videreselge noen LNG-laster i 2022.

    – Nå sier Kina sier de skal re-selge laster. Så det er mulig markedet tolker det negativt for Kinas LNG-etterspørsel. Vi tror dette er en "overdue" korreksjon i Flex LNG, sier han.

    Flex LNG-aksjen faller 9,5 prosent til 179,20 kroner.

    Hovedindeksen på Oslo Børs faller 0,15 prosent til 1.203,56.

    TDN Direkt