<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rieber Shipping følger situasjonen tett

Bergensrederiet eier halvparten i to skip som opererer helt øst i Russland.

Publisert 2. mars 2022
Oppdatert 2. mars 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
HAR TO SKIP ØST I RUSSLAND: GC Rieber Shipping og adm. direktør Einar Ytredal. Foto: GC Rieber Shipping.

RISH

GC Rieber Shipping har i forbindelse med Ukraina-invasjonen og sanksjonene mot Russland orientert om sine eiendeler i Russland.

Bergensrederiet opplyser at det har en eierandel på 50 prosent i to fartøyer som befinner seg ved øyen Sakhalin helt øst i Russland:

  • «Polar Pevek», en isbrytende slepebåt, har tjenestegjort for samme kunde siden 2006 og er på fast kontrakt til september 2023. På rederiets nettsider oppgis Exxon Neftegas som kunde.
  • «Polar Piltun», som benyttes til frakt av mannskap, er i sesongmessig opplag. Sakhalin Energy Investment Company står oppført som kunde her.

Rederiet opplyser at det følger situasjonen tett med hensyn til overholdelse av sanksjoner og eventuelle endringer i kontraktsstatus.

I tillegg opplyser rederiet at det har solgt seg ut av fartøyet «Polar Baikal», som har ligget i opplag siden 2020 og hvor Rieber Shipping tidligere hadde 50 prosents eierandel. Salget – til en ikke-navngitt kjøper – ble utført i februar.

Salget har begrenset regnskapsmessig effekt, ifølge rederiet.