<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Får styreplass i Frontline og Golden Ocean

John Fredriksens shippingmann Jens Martin Jensen får styreplass både i Frontline og Golden Ocean Group.

    Publisert 8. mars 2022 kl. 18.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 215 ord
    FREDRIKSENS MANN: Jens Martin Jensen er tilbake hos John Fredriksen, der han skal følge opp rederens betydelige shippinginvesteringer. Foto: Ivan Kverme

     

     

    I midten av januar ble det kjent at John Fredriksen henter sin mangeårige tank- og nybyggingssjef og «dealmaker» Jens Martin Jensen tilbake til den private delen av gruppen, vel seks år etter han han sluttet. 

    Ikke overraskende rykker danskfødte Jensen nå rett inn i styrene i de børsnoterte Fredriksen-rederiene Frontline og Golden Ocean Group.

    Shipping-ansvar

    Hans ansvarsområde vil trolig også omfatte resten av Fredriksens shippingportefølje; Avance Gas Holdings, Flex LNG og SFL Corp.

    I tillegg kommer en betydelig flåte som Fredriksen eier privat. Fredriksen har dessuten en strategisk eierpost på nær 10 prosent i det belgiske tankrederiet Euronav.

    Jensen sluttet i Seatankers Management ved utgangen av 2015 etter 11 år i forskjellige stillinger i Fredriksen-gruppen. Han er tilbake et halvår etter at Tor A. Svelland gikk av som adm. direktør i Seatankers.

    Etter først å ha arbeidet ved Frontlines kontor i Singapore overtok Jensen i 2008 jobben som adm. direktør i driftsselskapet Frontline Management i Oslo.

    Fra 2014 til han sluttet fulgte han opp Fredriksens shippinginvesteringer fra gruppens hovedkvarter i London med hovedvekten på kjøp og salg av skip, nybygg og maritime prosjekter.

    De seks siste årene har han arbeidet med shipping i forvaltningsselskapet Pillarstone Europe, italienske Premuda og i New Fortress Energy, som har sitt hovedkontor i Florida i USA.

    Nå kommer Jensen fra stillingen som sjef for greske Athenian Groups organisasjon i London.